Kip- Sambasalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/02/2022 - 18:53
Bereidingswijze
Doe de gesnipperde peper, knoflook, gerookt paprikapoeder , zout naar smaak en de olie in een kommetje en roer door tot een marinade. Voeg er de mini kipstukjes aan toe. Roer door en laat minimaal 30 minuten marineren.

Bak na 30 minuten alles in een hete koekenpan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee totdat alles gaar en de kip goudbruin is. Laat dit helemaal afkoelen.

Roer ondertussen een saus van de kwark , frietsaus en het citroensap . Voeg de kip toe en roer alles goed door. Beng eventueel nog op smaak met zwarte peper. Zet koel weg tot gebruik en serveer op toast , op een broodje of een sneetje brood.
Afbeelding
Kip- Sambasalade
Kip- Sambasalade
Kip- Sambasalade
Kip- Sambasalade
Kip- Sambasalade
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit borrelhapje kun je helemaal voorbereiden . Dit is een recept van Project Gezond en bevat slechts 124 kcal per 100 gram. ( Als je het originele recept volgt)  Met de beschreven hoeveelheden heb je 400 gram dat is  voldoende  voor 4 broodjes. Voor meerdere personen kun je dit eenvoudig borrelhapje op toast serveren. Hou wel rekening  met de marinade en de  afkoeltijd.
Ingrediënten
1 teentje knoflook gesnipperd
1 rode peper gesnipperd zonder zaad en zaadlijst
200 gr kipfilet in hele kleine stukjes gesneden
5 ml olijfolie
2 tl gerookte paprikapoeder
20 gr tomatenpuree
100 gr kwark( Griekse yoghurt)
50 gr fritessaus( mayonaise)
5 ml citroensap
5 gr sambal oelek( badjak)
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes, kom en pannetje
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493129
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project Gezond eigen tekst en foto's( kleine aanpassing tussen ( )
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47