Bereidingswijze
1. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Laat goed afkoelen.
2. Pel de eieren. Haal het eigeel uit het ei en doe in een grote schaal. Bewaar het eiwit.
3. Prak het eigeel fijn met een vork, tot fijne kruimels.
4. Voeg 10-14 ruime eetlepels mayonaise toe bij het eigeel. Grondig roeren, tot het eigeel goed verdeeld is in de mayonaise.
5. Voeg 2.5 eetlepels kerriepoeder toe. Grondig roeren tot het poeder goed opgenomen is.
6. Voeg 2 theelepels grove mosterd toe. Wederom goed roeren.
7. Voeg (versgemalen) zout en peper, wat peterselie en een snufje paprikapoeder toe. Goed roeren.
8. Proef of alles naar jouw smaak ik. Eventueel extra mayonaise, kerrie, mosterd, zout of peper toevoegen.
9. Snijd ca. 1/3e deel van het eiwit in stukjes. Roer deze door de salade.
10. Gebruik twee eieren als garnering op de salade; geheel of in stukjes. Sprenkel nog wat peterselie en een snufje paprikapoeder over de salade.
Eet smakelijk!
2. Pel de eieren. Haal het eigeel uit het ei en doe in een grote schaal. Bewaar het eiwit.
3. Prak het eigeel fijn met een vork, tot fijne kruimels.
4. Voeg 10-14 ruime eetlepels mayonaise toe bij het eigeel. Grondig roeren, tot het eigeel goed verdeeld is in de mayonaise.
5. Voeg 2.5 eetlepels kerriepoeder toe. Grondig roeren tot het poeder goed opgenomen is.
6. Voeg 2 theelepels grove mosterd toe. Wederom goed roeren.
7. Voeg (versgemalen) zout en peper, wat peterselie en een snufje paprikapoeder toe. Goed roeren.
8. Proef of alles naar jouw smaak ik. Eventueel extra mayonaise, kerrie, mosterd, zout of peper toevoegen.
9. Snijd ca. 1/3e deel van het eiwit in stukjes. Roer deze door de salade.
10. Gebruik twee eieren als garnering op de salade; geheel of in stukjes. Sprenkel nog wat peterselie en een snufje paprikapoeder over de salade.
Eet smakelijk!
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Royale eiersalade met de smaak van gevulde eitjes. Lekker op (stok)brood, toastjes of crackers.
Geïnspireerd door de salades in de supermarkt. Voor het eerst gemaakt toen ik veel ingrediënten over had bij het maken van gevulde eieren, en na meerdere keren proberen is dit recept het eindresultaat. Wat ons betreft lekkerder (en makkelijker) dan gevulde eitjes!
Geïnspireerd door de salades in de supermarkt. Voor het eerst gemaakt toen ik veel ingrediënten over had bij het maken van gevulde eieren, en na meerdere keren proberen is dit recept het eindresultaat. Wat ons betreft lekkerder (en makkelijker) dan gevulde eitjes!
Ingrediënten
12 eieren
14 royale eetlepels mayonaise
2.5 eetlepels kerriepoeder (mild)
2 theelepels grove mosterd
Zwarte peper
Zout
Gerookte paprikapoeder
Peterselie (ik gebruik gedroogd)
14 royale eetlepels mayonaise
2.5 eetlepels kerriepoeder (mild)
2 theelepels grove mosterd
Zwarte peper
Zout
Gerookte paprikapoeder
Peterselie (ik gebruik gedroogd)
Leuke tips
- Het overgebleven eiwit kun je gebruiken in een (echte, wel gezonde) salade
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493126
Homepage ID
3038596
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch