Bereidingswijze
- Snij roosjes van de broccoli en kook ze 5 min. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Bak de spekjes uit en kook intussen de pasta (spaghetti) al dente.
- Doe de eieren in een kom en doe hier de geraspte kaas bij (hou een beetje achter voor de garnering) en meng het goed door elkaar en zet opzij.
- Giet de pasta af (bewaar een beetje van het kookvocht) en doe de gekookte pasta meteen bij de uitgebakken spekjes, meng het goed door elkaar.
- BELANGRIJK: Haal de pan van het vuur af en voeg het ei/kaas mengsel ook toe, schep alles goed door elkaar. (Voeg eventueel een klein beetje van het kookvocht toe voor een smeuïg geheel.)
- Voeg als laatste de broccoli toe, schep alles goed door elkaar en draai er wat versgemalen peper overheen.
- Serveer de pasta direct en strooi er de overgebleven kaas overheen.
- Bak de spekjes uit en kook intussen de pasta (spaghetti) al dente.
- Doe de eieren in een kom en doe hier de geraspte kaas bij (hou een beetje achter voor de garnering) en meng het goed door elkaar en zet opzij.
- Giet de pasta af (bewaar een beetje van het kookvocht) en doe de gekookte pasta meteen bij de uitgebakken spekjes, meng het goed door elkaar.
- BELANGRIJK: Haal de pan van het vuur af en voeg het ei/kaas mengsel ook toe, schep alles goed door elkaar. (Voeg eventueel een klein beetje van het kookvocht toe voor een smeuïg geheel.)
- Voeg als laatste de broccoli toe, schep alles goed door elkaar en draai er wat versgemalen peper overheen.
- Serveer de pasta direct en strooi er de overgebleven kaas overheen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een van mijn favo gerechten is pasta Carbonara maar omdat daar helemaal geen groente in zit maak ik er vaak nog een salade bij.
Van mijn zoon hoorde ik dat ze in het studentenhuis vaak pasta carbonara maakten met broccoli erin. Aangezien broccoli bij mij in de categorie "superfood" valt heb ik het dus ook maar eens uitgeprobeerd. Dat het in deze hoedanigheid nog vaker op tafel komt is zeker.
Een goede mix tussen gezond en comfortfood.
TIP: In plaats van broccoli kun je ook met doperwtjes of paddenstoelen variëren.
Van mijn zoon hoorde ik dat ze in het studentenhuis vaak pasta carbonara maakten met broccoli erin. Aangezien broccoli bij mij in de categorie "superfood" valt heb ik het dus ook maar eens uitgeprobeerd. Dat het in deze hoedanigheid nog vaker op tafel komt is zeker.
Een goede mix tussen gezond en comfortfood.
TIP: In plaats van broccoli kun je ook met doperwtjes of paddenstoelen variëren.
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 250 gram spaghetti (of andere pasta)
- 250 gram spekjes
- 150 gram geraspte Parmezaan
- 3 eieren
- zwarte peper (géén zout)
- 250 gram spaghetti (of andere pasta)
- 250 gram spekjes
- 150 gram geraspte Parmezaan
- 3 eieren
- zwarte peper (géén zout)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493124
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht