Bereidingswijze
-Voeg alle ingrediënten van de gehaktballen toe aan een grote kom en meng alles
-Vorm balletjes ter grootte van een walnoot (je zou 20-22 moeten krijgen).
-Verhit de olie in een grote koekenpan (koekenpan).
-Plaats de gehaktballen in de pan en kook op middelhoog vuur, draai regelmatig (draai voorzichtig, gebruik een tang om te voorkomen dat de gehaktballen breken) tot ze rondom bruin zijn - dit duurt ongeveer 6-8 minuten.
-Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze op een warm bord terwijl we de Chinese currysaus maken.
-Voeg de kurkuma, vijfkruiden, kerriepoeder en knoflook toe aan de pan en kook nog 2-3 minuten, tot de kruiden hun geur beginnen af te geven.
-Voeg de kippen- en runderbouillon en melk toe aan de pan.
-Roer alles door elkaar en doe de gehaktballetjes weer in de pan.
-Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 minuten sudderen, draai de gehaktballetjes af en toe.
-Voeg de stukjes ui en rode peper toe, laat nog 5 minuten sudderen (je wilt dat ze goed warm zijn, maar dat ze nog knapperig blijven).
-Roer de helft van de suiker en de helft van het limoensap erdoor, proef en voeg indien nodig meer toe.
-Roer de maizena erdoor (1 el maizena/maizena + 2 el water). Proef en voeg naar eigen smaak extra limoensap of suiker toe.
-Serveer de curry met gekookte rijst en hard of zacht gekookte eieren. Werk af met verse koriander en chilivlokken. Eventueel kun je er ook warm pitabroodje bij serveren.
-Vorm balletjes ter grootte van een walnoot (je zou 20-22 moeten krijgen).
-Verhit de olie in een grote koekenpan (koekenpan).
-Plaats de gehaktballen in de pan en kook op middelhoog vuur, draai regelmatig (draai voorzichtig, gebruik een tang om te voorkomen dat de gehaktballen breken) tot ze rondom bruin zijn - dit duurt ongeveer 6-8 minuten.
-Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze op een warm bord terwijl we de Chinese currysaus maken.
-Voeg de kurkuma, vijfkruiden, kerriepoeder en knoflook toe aan de pan en kook nog 2-3 minuten, tot de kruiden hun geur beginnen af te geven.
-Voeg de kippen- en runderbouillon en melk toe aan de pan.
-Roer alles door elkaar en doe de gehaktballetjes weer in de pan.
-Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 minuten sudderen, draai de gehaktballetjes af en toe.
-Voeg de stukjes ui en rode peper toe, laat nog 5 minuten sudderen (je wilt dat ze goed warm zijn, maar dat ze nog knapperig blijven).
-Roer de helft van de suiker en de helft van het limoensap erdoor, proef en voeg indien nodig meer toe.
-Roer de maizena erdoor (1 el maizena/maizena + 2 el water). Proef en voeg naar eigen smaak extra limoensap of suiker toe.
-Serveer de curry met gekookte rijst en hard of zacht gekookte eieren. Werk af met verse koriander en chilivlokken. Eventueel kun je er ook warm pitabroodje bij serveren.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Om duimen en vingers af te likken, deze chinese gehaktballen in pittige saus .
Ingrediënten
Gehaktballen:
â–¢ 500 g rundergehakt
â–¢ 1 el sojasaus
â–¢ snufje zwarte peper
â–¢ 1 tl fijngehakte gember
â–¢ 1 teentje knoflook - gepeld en fijngehakt
â–¢ 2 lente-uitjes (lente-uitjes) - fijngesnipperd
â–¢ 1 groot ei
â–¢ 3 el vers geraspte paneermeel of panko
Saus:
â–¢ 1 el zonnebloemolie
â–¢ 1 ½ tl kurkuma
â–¢ ½ tl chinees 5 kruiden
â–¢ 1 el milde kerriepoeder
â–¢ 2 teentjes knoflook - gepeld en fijngehakt
â–¢ 20 cl kippenbouillon
â–¢ 20 cl runderbouillon
â–¢ 20 cl volle melk
â–¢ 1 ui - gepeld en in grote vierkanten gesneden
â–¢ 1 rode paprika - in grote stukken gesneden
â–¢ 3 tl suiker (korrelig/caster of lichtbruin)
â–¢ 2 tl limoensap
â–¢ 1 el maïzena (maizena)
â–¢ 2 el koud water
Serveren:
â–¢Gekookte rijst
â–¢ 5 zachtgekookte eieren
â–¢ Verse koriander
â–¢ Chilivlokken
â–¢ Warme pitabroodjes (optie)
â–¢ 500 g rundergehakt
â–¢ 1 el sojasaus
â–¢ snufje zwarte peper
â–¢ 1 tl fijngehakte gember
â–¢ 1 teentje knoflook - gepeld en fijngehakt
â–¢ 2 lente-uitjes (lente-uitjes) - fijngesnipperd
â–¢ 1 groot ei
â–¢ 3 el vers geraspte paneermeel of panko
Saus:
â–¢ 1 el zonnebloemolie
â–¢ 1 ½ tl kurkuma
â–¢ ½ tl chinees 5 kruiden
â–¢ 1 el milde kerriepoeder
â–¢ 2 teentjes knoflook - gepeld en fijngehakt
â–¢ 20 cl kippenbouillon
â–¢ 20 cl runderbouillon
â–¢ 20 cl volle melk
â–¢ 1 ui - gepeld en in grote vierkanten gesneden
â–¢ 1 rode paprika - in grote stukken gesneden
â–¢ 3 tl suiker (korrelig/caster of lichtbruin)
â–¢ 2 tl limoensap
â–¢ 1 el maïzena (maizena)
â–¢ 2 el koud water
Serveren:
â–¢Gekookte rijst
â–¢ 5 zachtgekookte eieren
â–¢ Verse koriander
â–¢ Chilivlokken
â–¢ Warme pitabroodjes (optie)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493123
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Nicky Corbishley
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht