Bereidingswijze
- bestrooi de plakjes biefstuk met 1 tl zwarte peper en de ¼ tl zout.
-Verhit 3 el zonnebloemolie en 1 tl sesamolie in een wok (of grote koekenpan) op hoog vuur tot ze heet zijn en voeg dan de biefstuk toe.
-Bak de biefstuk 2-3 minuten, beweeg hem rond de wok zodat hij niet aan elkaar plakt, tot hij bruin is.
-Lepel de biefstuk in een kom, laat de olie in de wok achter. Zet het vuur lager tot medium.
-Voeg de resterende 1 el zonnebloemolie toe aan de wok. Voeg de gesneden uien en de gesneden paprika toe.
-Roerbak de groenten 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
-Terwijl de groenten bakken, neem een kleine kan en voeg de 2 eetlepels maizena, 2 eetlepels donkere sojasaus, 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel Chinese rijstwijn, 120 ml (½ kopje) runderbouillon en de resterende 1 theelepel zwarte peper toe . Roer door elkaar en zet opzij.
-Als je terugkomt in de wok, voeg je de 2 gehakte teentjes knoflook en de 1 theelepel gehakte gember toe aan de groenten. Bak gedurende 1 minuut, vaak roerend.
-Voeg de saus die we in de kan hebben , toe aan de wok en roer door elkaar. Laat het zachtjes sudderen. Als het er te dik uitziet, kun je een scheutje water toevoegen.
-Doe de steak terug in de wok en roer door zodat de saus bedekt is. Bak nog 2 minuten om de steak weer op temperatuur te krijgen.
-Verhit 3 el zonnebloemolie en 1 tl sesamolie in een wok (of grote koekenpan) op hoog vuur tot ze heet zijn en voeg dan de biefstuk toe.
-Bak de biefstuk 2-3 minuten, beweeg hem rond de wok zodat hij niet aan elkaar plakt, tot hij bruin is.
-Lepel de biefstuk in een kom, laat de olie in de wok achter. Zet het vuur lager tot medium.
-Voeg de resterende 1 el zonnebloemolie toe aan de wok. Voeg de gesneden uien en de gesneden paprika toe.
-Roerbak de groenten 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
-Terwijl de groenten bakken, neem een kleine kan en voeg de 2 eetlepels maizena, 2 eetlepels donkere sojasaus, 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel Chinese rijstwijn, 120 ml (½ kopje) runderbouillon en de resterende 1 theelepel zwarte peper toe . Roer door elkaar en zet opzij.
-Als je terugkomt in de wok, voeg je de 2 gehakte teentjes knoflook en de 1 theelepel gehakte gember toe aan de groenten. Bak gedurende 1 minuut, vaak roerend.
-Voeg de saus die we in de kan hebben , toe aan de wok en roer door elkaar. Laat het zachtjes sudderen. Als het er te dik uitziet, kun je een scheutje water toevoegen.
-Doe de steak terug in de wok en roer door zodat de saus bedekt is. Bak nog 2 minuten om de steak weer op temperatuur te krijgen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Malse reepjes biefstuk, gewokt in een verwarmende zwarte pepersaus met paprika en uien. Deze roerbakgerecht met zwarte peper is een snel maar luxueus diner.
Lekker me rijst of frietjes !
Lekker me rijst of frietjes !
Ingrediënten
â–¢ 450 g dunne biefstuk - , in dunne plakjes, tegen de draad in
â–¢ 2 tl versgemalen zwarte peper
â–¢ ¼ tl zout
â–¢ 4 el zonnebloemolie
â–¢1 tl sesamolie
â–¢ 2 middelgrote uien - geschild en in dikke plakken gesneden
â–¢ 1 groene paprika - ontpit en in plakjes gesneden
â–¢ 1 rode paprika - ontpit en in plakjes gesneden
â–¢ 2 el maïzena
â–¢ 2 el donkere sojasaus
â–¢ 2 el oestersaus
â–¢ 1 el Chinese rijstwijn - (of vervang door droge sherry)
â–¢ 120 ml runderbouillon
â–¢ 2 teentjes knoflook - gepeld en fijngehakt
â–¢ 1 tl fijngehakte gember
â–¢ 2 tl versgemalen zwarte peper
â–¢ ¼ tl zout
â–¢ 4 el zonnebloemolie
â–¢1 tl sesamolie
â–¢ 2 middelgrote uien - geschild en in dikke plakken gesneden
â–¢ 1 groene paprika - ontpit en in plakjes gesneden
â–¢ 1 rode paprika - ontpit en in plakjes gesneden
â–¢ 2 el maïzena
â–¢ 2 el donkere sojasaus
â–¢ 2 el oestersaus
â–¢ 1 el Chinese rijstwijn - (of vervang door droge sherry)
â–¢ 120 ml runderbouillon
â–¢ 2 teentjes knoflook - gepeld en fijngehakt
â–¢ 1 tl fijngehakte gember
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493122
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = N. Corbishley
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht