Bereidingswijze
Pel en snipper 2 van de 3 tenen knoflook. Verwarm 1 el olie in een hogere pan en fruit de knoflook zachtjes aan. Voeg de basmatirijst toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens zoveel water toe, dat de rijst nét onder staat. laat op een zacht vuurtje garen, maar hou de rijst goed in de gaten. Voeg meer water toe als de rijst droog mocht koken en nog niet zacht en gaar is.
Kook ondertussen de boontjes beetgaar in water waarin een half kippen bouillonblokje is opgelost.
Fruit de ui en het derde gesnipperde teentje knoflook in de andere el olie olie. Voeg de blokjes kip, paprika en tomaat toe met 2 flinke tl currymadraskruiden. ( Ik had die van Jonnie Boer) Meng alles grondig en laat lekker even sudderen. Voeg de crème fraîche toe, roer goed door en laat nog even sudderen en goed warmen.
Serveer liefst op voorverwarmde borden met de knoflookrijst en de sperzieboontjes. Garneer met wat gesnipperde koriander of bladpeterselie.
Kook ondertussen de boontjes beetgaar in water waarin een half kippen bouillonblokje is opgelost.
Fruit de ui en het derde gesnipperde teentje knoflook in de andere el olie olie. Voeg de blokjes kip, paprika en tomaat toe met 2 flinke tl currymadraskruiden. ( Ik had die van Jonnie Boer) Meng alles grondig en laat lekker even sudderen. Voeg de crème fraîche toe, roer goed door en laat nog even sudderen en goed warmen.
Serveer liefst op voorverwarmde borden met de knoflookrijst en de sperzieboontjes. Garneer met wat gesnipperde koriander of bladpeterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een curry met gangbare ingrediënten, zoals kip, ui, knoflook, paprika en tomaat. Romig op smaak gebracht met currymadras kruiden en crème fraîche. Gewoon lekker dagelijks gerecht en klaar in 30 minuten. Heerlijk met de smaakvolle basmati-knoflookrijst.
Ingrediënten
3 teentjes knoflook gesnipperd
2 el olijfolie
150 gr basmatirijst
100 gr gebroken sperziebonen
1 ui gesnipperd
200 gr kipfilet of kippendij in stukjes
1 rode paprika in blokjes
3 tros tomaten in blokjes
2 tl madras kruiden
150 gr crème fraîche
Peper en zout naar smaak
2 takjes koriander of peterselie
2 el olijfolie
150 gr basmatirijst
100 gr gebroken sperziebonen
1 ui gesnipperd
200 gr kipfilet of kippendij in stukjes
1 rode paprika in blokjes
3 tros tomaten in blokjes
2 tl madras kruiden
150 gr crème fraîche
Peper en zout naar smaak
2 takjes koriander of peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, 3 pannen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493121
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Eatertainment eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht