Risotto met spinazie en kastanjepaddenstoelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 08/31/2022 - 19:13
Bereidingswijze
Verhit in de grote koekenpan een ruime eetlepel olijfolie en bak daar de rijst even in aan.
Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen.
Na 10 minuten de kookroom toevoegen en het geheel in totaal 15 tot 20 minuten zachtjes laten pruttelen.

Verhit de olie in de wok en bak daar eerst de speklapstukjes in, bak daarna de champignons 4 minuten mee.
Voeg dan de spinazie toe en roerbak het geheel.

Schep de risotto in de wok erbij en roer er ook de helft van de kaas bij en een flinke snuf peper.
Strooi nog wat kaas over je bord en eet er lekker van. Smakelijk!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
We hadden nogal wat spinazie over en gingen op zoek naar iets lekkers waar we dat in konden gaan gebruiken. Via allerlei site's kwamen we bij dit recept.
De ui hebben we vervangen door speklapjes en de volgende keer geven we het iets meer kleur door er een paprikaatje bij te doen.
Dit gaan we zeker vaker maken, erg lekker, mmmhhh.
Ingrediƫnten
3 eetlepels olijfolie
300 gr risottorijst
750 ml groentebouillon
250 ml kookroom ligt
250 gr kastanjechampignons
300 gr spinazie
150 gr grana pardano kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
2 wokpannen of 1 wokpan en een koekenpan
Leuke tips
Volgende keer doen we er een paprika in stukjes bij. Gewoon gezellig voor de kleur.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493120
Homepage ID
841731
Teller
0
Bron
AH.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
anjelica