Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C en leg 4 stukken folie neer, 2 op elkaar gestapeld om 2 aparte pakketjes te maken die sterker zijn dan één stuk folie.
-Begin met de Aziatische Sticky Saus. Als je het eenmaal hebt gekookt, zet je het opzij om af te koelen in een kleine kom.
-Bereid de rub voor en wrijf over de bovenkanten en zijkanten van de zalm. Leg 2 filets op elk gestapeld stuk folie, dus het zijn 2 stuks in elk pakket.
-Sprenkel een beetje saus over elke filet.
-Vouw de uiteinden en zijkanten over de bovenkant van de zalm en vouw dicht.
-Plaats de pakketjes in de oven of op een bakplaat en vervolgens in de oven en bak gedurende 10-15 minuten
-Haal uit de oven en open voorzichtig de folie zodat je je niet verbrandt door de stoom.
-Besprenkel met meer saus, bestrooi met groene uien en sesamzaadjes.
-Begin met de Aziatische Sticky Saus. Als je het eenmaal hebt gekookt, zet je het opzij om af te koelen in een kleine kom.
-Bereid de rub voor en wrijf over de bovenkanten en zijkanten van de zalm. Leg 2 filets op elk gestapeld stuk folie, dus het zijn 2 stuks in elk pakket.
-Sprenkel een beetje saus over elke filet.
-Vouw de uiteinden en zijkanten over de bovenkant van de zalm en vouw dicht.
-Plaats de pakketjes in de oven of op een bakplaat en vervolgens in de oven en bak gedurende 10-15 minuten
-Haal uit de oven en open voorzichtig de folie zodat je je niet verbrandt door de stoom.
-Besprenkel met meer saus, bestrooi met groene uien en sesamzaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Aziatische Sticky Zalm in Folie is een geweldige manier om een gezond visrecept binnen te krijgen voor het avondeten.
Ingrediënten
4 Verse Zalmfilets
zie onderaan bij leuke tips
2 Groene uien gesneden voor garnering
Sesamzaadjes voor garnering
Witte rijst om te serveren
zie onderaan bij leuke tips
2 Groene uien gesneden voor garnering
Sesamzaadjes voor garnering
Witte rijst om te serveren
Leuke tips
Sticky saus :
2 theelepels gemalen gember
2 theelepels gemalen peper
1 theelepel Uienpoeder
6 teentjes knoflook fijngehakt
1 Eetlepel Sweet Chili Sauce (te vinden in het internationale gedeelte van de supermarkt)
16 cl sojasaus
16 cl balsamico-azijn
100 g bruine suiker
10 cl honing
1 Eetlepel Maïszetmeel
1 eetlepel water
BEREIDING :
-Klop in een schaal het gember-, peper- en uienpoeder door elkaar. Voeg de knoflook toe en meng opnieuw.
-Voeg de zoete chilisaus, sojasaus, balsamicoazijn, bruine suiker en honing toe. Meng goed en giet de helft van het plakkerige sausmengsel in een aparte kom. Opzij zetten
-Voeg de resterende helft van het plakkerige sausmengsel toe aan een pan. Verwarm de pan op middelhoog vuur en breng de saus aan de kook.
-Zodra de saus begint te koken, klop je de maizena en het water samen in een schaaltje en voeg je 1 eetlepel van de hete vloeistof toe. Roer de saus onder voortdurend roeren langzaam door het maizenamengsel. Klop tot het weer kookt.
-Draai naar medium-laag en laat het sudderen tot het begint te verminderen en in te dikken. Dit kan tot 10 minuten duren, of slechts 1-2 minuten. Haal van het vuur en zet opzij.
Droge Rub :
50 g lichtbruine suiker
1 Eetlepel Gerookte Paprikapoeder
2 theelepels Chilipoeder
1 Eetlepel Knoflookpoeder
1/2 theelepel Peper
2 eetlepels zout
BEREIDING :
-Doe de dry rub-ingrediënten in een kleine schaal en meng ze door elkaar ; masseer vervolgens de droge rub op beide zijden.
-Giet de ongekookte helft van het plakkerige sausmengsel over de zalm
-Laat 3-5 minuten rusten, afgedekt met folie en serveer.
2 theelepels gemalen gember
2 theelepels gemalen peper
1 theelepel Uienpoeder
6 teentjes knoflook fijngehakt
1 Eetlepel Sweet Chili Sauce (te vinden in het internationale gedeelte van de supermarkt)
16 cl sojasaus
16 cl balsamico-azijn
100 g bruine suiker
10 cl honing
1 Eetlepel Maïszetmeel
1 eetlepel water
BEREIDING :
-Klop in een schaal het gember-, peper- en uienpoeder door elkaar. Voeg de knoflook toe en meng opnieuw.
-Voeg de zoete chilisaus, sojasaus, balsamicoazijn, bruine suiker en honing toe. Meng goed en giet de helft van het plakkerige sausmengsel in een aparte kom. Opzij zetten
-Voeg de resterende helft van het plakkerige sausmengsel toe aan een pan. Verwarm de pan op middelhoog vuur en breng de saus aan de kook.
-Zodra de saus begint te koken, klop je de maizena en het water samen in een schaaltje en voeg je 1 eetlepel van de hete vloeistof toe. Roer de saus onder voortdurend roeren langzaam door het maizenamengsel. Klop tot het weer kookt.
-Draai naar medium-laag en laat het sudderen tot het begint te verminderen en in te dikken. Dit kan tot 10 minuten duren, of slechts 1-2 minuten. Haal van het vuur en zet opzij.
Droge Rub :
50 g lichtbruine suiker
1 Eetlepel Gerookte Paprikapoeder
2 theelepels Chilipoeder
1 Eetlepel Knoflookpoeder
1/2 theelepel Peper
2 eetlepels zout
BEREIDING :
-Doe de dry rub-ingrediënten in een kleine schaal en meng ze door elkaar ; masseer vervolgens de droge rub op beide zijden.
-Giet de ongekookte helft van het plakkerige sausmengsel over de zalm
-Laat 3-5 minuten rusten, afgedekt met folie en serveer.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493119
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht