Zoete en Pittige Oranje Zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 08/31/2022 - 11:56
Bereidingswijze
-Klop in een kom sinaasappelsap, de sinaaszeste , sojasaus, honing, sesamolie en sriracha door elkaar.
-Bewaar ongeveer 6 cl van de saus in een aparte kom om later te glazuren.
-Voeg de resterende saus toe aan een ondiepe schaal (of een plastic zak) en plaats de zalm erin om ongeveer 20 minuten te marineren, waarbij u de zalm halverwege omdraait.
-Terwijl de zalm aan het marineren is, verwarmt u de oven voor op 190°C.
-Bekleed een bakplaat met aluminium folie en spuit deze in met kookspray.
-Als de zalm klaar is met marineren, leg je de zalm op de voorbereide plaat, met de huid naar beneden, en bak je hem ongeveer 18 minuten op het middelste rooster.
-Haal na 18 minuten de plaat uit de oven en borstel de gereserveerde 1/4 kop saus over de zalmfilets
-Verhoog de oventemperatuur tot 200°C en plaats het blad op het bovenste ovenrek.
-Rooster ongeveer 2 minuten, of tot de randen van de zalm knapperig en bruin beginnen te worden.
Afbeelding
Zoete en Pittige Oranje Zalm
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is een gezond diner dat snel en gemakkelijk is.
Ingrediënten
sap van een sinaasappel ongeveer 6 cl
schil van een sinaasappel
60 g sojasaus
85 g honing
1 tl sesamolie
3 el sriracha meer of minder naar smaak
zalmfilet tussen 750 g en 1 kg
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493118
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester