Bereidingswijze
Tomaten in stukjes snijden in een pan doen.
Laurier en zeezout toevoegen.
Kruidnagels, nootmuskaat, Pimentbolletjes en Steranijs in de vijzel fijn maken. Mengsel toevoegen
Rode pepers fijn maken en toevoegen en tomatensaus laten koken en tot 2/3 laten inkoken.
Gember, paprikapoeder, suiker, citroensap en basterdsuiker toevoegen en nog even doorkoken.
Het geheel door een passeerzeef halen. Opnieuw opwarmen, daarna de saus binden met maizena.
Laurier en zeezout toevoegen.
Kruidnagels, nootmuskaat, Pimentbolletjes en Steranijs in de vijzel fijn maken. Mengsel toevoegen
Rode pepers fijn maken en toevoegen en tomatensaus laten koken en tot 2/3 laten inkoken.
Gember, paprikapoeder, suiker, citroensap en basterdsuiker toevoegen en nog even doorkoken.
Het geheel door een passeerzeef halen. Opnieuw opwarmen, daarna de saus binden met maizena.
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het geheel verzonnen door omdat we een overschot aan tomaten hebben.
Ingrediënten
2,2 kg tomaten
4 blaadjes laurier
0,5 eetlepel zwarte peperkorrels
0,5 eetlepel
7 kruidnagels
0,5 bolletje nootmuskaat
10 Pimentbolletjes
2 Steranijs
2 rode peper
3/4 eetlepel gedroogde Gember
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel suiker
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels basterdsuiker
Maïzena
4 blaadjes laurier
0,5 eetlepel zwarte peperkorrels
0,5 eetlepel
7 kruidnagels
0,5 bolletje nootmuskaat
10 Pimentbolletjes
2 Steranijs
2 rode peper
3/4 eetlepel gedroogde Gember
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel suiker
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels basterdsuiker
Maïzena
Hulpmiddelen & keukengerei
Vijzel
Passeerzeef
Passeerzeef
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493116
Homepage ID
2268201
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Vegetarisch