Stoofpotje van de opa

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 08/30/2022 - 20:30
Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes. Laat de boter smelten en doe het vlees erbij en laat het aan alle aanbraden. Voeg dan de kruidnagels , peper en laurier toe.
Hak de peterselie fijn , snipper de ui en doe het erbij.
Snijd wortel in blokjes en voeg dit ook toe.
Ontpit en snij de rode peper zeer fijn en voeg dit ook toe.
Meng het gehakt met het beschuit en het ei en rol er balletjes van. Doe ze bij de rest van het vlees.
Voeg de tomatenpuree en de in stukjes gesneden champignons erbij.
Ontvel en ontpit de tomaten , snij ze in blokjes doe ze bij de rest van het gerecht.
Laat het een half uur zachtjes pruttelen
Serveer met zelfgemaakte frieten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht hebt ik gemaakt voor mijn kleinkinderen die geen zin hadden in stoofvlees en hebt ik dan maar een stoofpotje gemaakt met ingrediƫnten die ik nog had en ze vonden het lekker , zeker met verse frietjes
Ingrediƫnten
300 g varkensgehakt
700 g mager varkensvlees
1 ui
1 wortel
3 tomaten
1 rode peper
klein bosje peterselie
3 laurier blaadjes
4 kruidnagels
1 beschuit
1 ei
1 blikje tomatenpuree
1 bakje champignons
boter
zout en versgemalen peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpot met dikke bodem of gietijzeren kookpot
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493115
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003