Bereidingswijze
1. Pureer het fruit en haal het eventueel door een zeef.
2.Verwarm de suiker met het water tot de suiker volledig is opgelost.
3. Laat de suikersiroop helemaal afkoelen in een (koude) bak die je in koud water of ijsklontjes zet.
4. Meng vervolgens de suikersiroop met het gepureerde fruit.
5. Laat het mengsel geheel afkoelen in de koelkast en giet het ijs dan in de ijsmachine. Het duurt 45-60 minuten voordat het ijs de juiste structuur heeft.
Zonder ijsmachine sorbetijs maken? Plaats het in een platte bak in de vriezer en schep in 2 uur tijd om de 30 minuten om. Bij de vierde keer kun je het nogmaals in een mixer doen, mocht je graag glad ijs willen. Zet het ijs vervolgens nog minimaal 2 uur in de vriezer.
2.Verwarm de suiker met het water tot de suiker volledig is opgelost.
3. Laat de suikersiroop helemaal afkoelen in een (koude) bak die je in koud water of ijsklontjes zet.
4. Meng vervolgens de suikersiroop met het gepureerde fruit.
5. Laat het mengsel geheel afkoelen in de koelkast en giet het ijs dan in de ijsmachine. Het duurt 45-60 minuten voordat het ijs de juiste structuur heeft.
Zonder ijsmachine sorbetijs maken? Plaats het in een platte bak in de vriezer en schep in 2 uur tijd om de 30 minuten om. Bij de vierde keer kun je het nogmaals in een mixer doen, mocht je graag glad ijs willen. Zet het ijs vervolgens nog minimaal 2 uur in de vriezer.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept om lekker mee te experimenteren
Ingrediƫnten
500 gr fruit
250 ml water
125 gr suiker
250 ml water
125 gr suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
IJsmachine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493114
Homepage ID
3037654
Teller
0
Bron
https://www.francescakookt.nl/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Vegetarisch