Bereidingswijze
De stukjes vlees aanbraden in een beetje boter en daarna uit de pot nemen en zet opzij.
Doe dan de spekreepjes in de pot met het braadvocht en laat even aanbakken en voeg daarna de uien en de knoflook toe en laat even meebakken. Hierna voeg je de paprikapoeder toe.
Doe het vlees terug in de pot. Voeg de komijn , tijm , laurier en worchestersaus toe. Daarna gaat de wijn erbij.
Vervolgens de stukjes tomaten en paprika's en als laatste de tomatenpuree en de bouillon.
Reken om tenminste 2 uur stooftijd en voeg eventueel nog wat water bij.
Doe dan de spekreepjes in de pot met het braadvocht en laat even aanbakken en voeg daarna de uien en de knoflook toe en laat even meebakken. Hierna voeg je de paprikapoeder toe.
Doe het vlees terug in de pot. Voeg de komijn , tijm , laurier en worchestersaus toe. Daarna gaat de wijn erbij.
Vervolgens de stukjes tomaten en paprika's en als laatste de tomatenpuree en de bouillon.
Reken om tenminste 2 uur stooftijd en voeg eventueel nog wat water bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept komt uit een kookboek van de Hongaarse keuken
Ingrediënten
1 kg rundstoofvlees , in blokjes van 3 cm
250 g gerookte spekreepjes
4 uien , pellen en in stukken snijden
4 tenen knoflook , gepeld en gesnipperd
3 rode paprika's , in blokjes snijden
4 tomaten , in blokjes snijden
1 klein blikje tomatenpuree
2 el paprikapoeder (mild & pittig)
1 tl komijnpoeder
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
2 el worchestersaus
250 ml rode wijn
250 ml runderbouillon
250 g gerookte spekreepjes
4 uien , pellen en in stukken snijden
4 tenen knoflook , gepeld en gesnipperd
3 rode paprika's , in blokjes snijden
4 tomaten , in blokjes snijden
1 klein blikje tomatenpuree
2 el paprikapoeder (mild & pittig)
1 tl komijnpoeder
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
2 el worchestersaus
250 ml rode wijn
250 ml runderbouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpot met dikke bodem of gietijzeren kookpot
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493113
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
De Hongaarse keuken (kookboek)
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht