Bereidingswijze
1. Zet 2 kopjes ristretto* en meng deze met de suiker in een smalle hoge beker.
2. Klop dit meteen met een garde of een staafmixer schuimig en lichtbruin.
3. Giet de ijskoude melk in 2 mooie glazen en verdeel de lichtbruine koffie-foam over de melk.
4. Rasp wat chocoladekrullen over de foam en serveer de koffie.
* Een ristrettot is een espresso met minder water. Er wordt bij deze variant gebruikt gemaakt van dezelfde hoeveelheid gemalen koffie als bij espresso, maar dus minder water (15 ml). Hierdoor is de espresso ristretto sterker.
2. Klop dit meteen met een garde of een staafmixer schuimig en lichtbruin.
3. Giet de ijskoude melk in 2 mooie glazen en verdeel de lichtbruine koffie-foam over de melk.
4. Rasp wat chocoladekrullen over de foam en serveer de koffie.
* Een ristrettot is een espresso met minder water. Er wordt bij deze variant gebruikt gemaakt van dezelfde hoeveelheid gemalen koffie als bij espresso, maar dus minder water (15 ml). Hierdoor is de espresso ristretto sterker.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dalgona koffie is een supersimpel recept en enorm lekker met wat chocolade krullen.
Ingrediënten
2 ristretto's
4 eetlepels suiker
2 bekers ijskoude melk
4 eetlepels suiker
2 bekers ijskoude melk
Hulpmiddelen & keukengerei
Espresso apparaat
koffie chocolade
koffie chocolade
Leuke tips
Voeg eventueel een druppel muntsiroop toe
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Niet-alcoholische dranken
Recept ID
1493110
Homepage ID
3037654
Teller
0
Bron
www.philips.nl
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht