Bereidingswijze
Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak hierin de filets op middelhoog vuur rondom goudbruin (ze worden later nog gaar gebakken).
Haal ze uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel.
Voeg nog 2 eetl. olie toe in de pan en bak de knoflook met driekwart van de peterselie en de chilivlokken in een halve minuut uit.
Roer snel de tomatenstukjes en de suiker erdoor. Vul beide tomaatblikjes voor de helft met water en giet dit met de laatste tomatenpulp erbij in de pan.
Leg de kip in de saus, laat 8-10 min. sudderen. Keer ze halverwege de baktijd. Haal de kipfilets uit de saus als ze gaar zijn en leg ze op een snijplank.
Kook de saus nog ca. 10 min. tot hij wat dikker is en de olie boven komt drijven. Voeg indien nodig nog wat zout of chilivlokken toe. Snij de kip in reepjes, roer die door de saus.
Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet goed af en schep door de saus.
Verdeel alles over 4 voorverwarmde borden en garneer met de achtergehouden peterselie en de geraspte kaas
Haal ze uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel.
Voeg nog 2 eetl. olie toe in de pan en bak de knoflook met driekwart van de peterselie en de chilivlokken in een halve minuut uit.
Roer snel de tomatenstukjes en de suiker erdoor. Vul beide tomaatblikjes voor de helft met water en giet dit met de laatste tomatenpulp erbij in de pan.
Leg de kip in de saus, laat 8-10 min. sudderen. Keer ze halverwege de baktijd. Haal de kipfilets uit de saus als ze gaar zijn en leg ze op een snijplank.
Kook de saus nog ca. 10 min. tot hij wat dikker is en de olie boven komt drijven. Voeg indien nodig nog wat zout of chilivlokken toe. Snij de kip in reepjes, roer die door de saus.
Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet goed af en schep door de saus.
Verdeel alles over 4 voorverwarmde borden en garneer met de achtergehouden peterselie en de geraspte kaas
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De kip gaart in supersnelle, overheerlijke tomatensaus met een pittige kick van chiliflakes.
Ingrediƫnten
300 gr. kipfilet
zout
versgemalen zwarte peper
4 eetl. olijfolie
4 tenen knoflook, fijngehakt
25 gr. bladpeterselie, fijngehakt
1 theel. chiliflakes (of naar smaak)
2 blikken Ć” 400 gr. tomatenstukjes
1 eetl. kristalsuiker
400 gr. penne
50 gr. geraspte Parmezaanse kaas
zout
versgemalen zwarte peper
4 eetl. olijfolie
4 tenen knoflook, fijngehakt
25 gr. bladpeterselie, fijngehakt
1 theel. chiliflakes (of naar smaak)
2 blikken Ć” 400 gr. tomatenstukjes
1 eetl. kristalsuiker
400 gr. penne
50 gr. geraspte Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493102
Homepage ID
2804699
Teller
0
Bron
Libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht