Braziliaanse Kokos Kikkererwten Kerrie soep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/29/2022 - 11:42
Bereidingswijze
-Verhit olie in een pan of grote diepe koekenpan op hoog vuur. Voeg knoflook en ui toe, bak 1 minuut.
-Voeg de ui toe en bak kook 2 minuten
-Voeg de overige ingrediënten van de curry toe, behalve de babyspinazie. Roer, breng aan de kook en zet vervolgens laag tot medium laag zodat het zachtjes suddert.
-Laat 12 à 15 minuten sudderen tot het verandert van lichtroze in een oranjerode kleur.
-Roer de spinazie erdoor tot het net geslonken is, roer dan de koriander en het limoensap erdoor. Voeg meer zout toe dat nodig is.
-Serveer over rijst met een klodder yoghurt, extra besprenkeld met koriander en een scheutje limoen
Afbeelding
Braziliaanse Kokos Kikkererwten Kerrie soep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere maaltijdsoep uit Brazilië
Ingrediënten
KIKKERERWENKERRIE:
â–¢1,5 el olijfolie
â–¢ 1 ui, fijngesnipperd
â–¢ 2 teentjes knoflook, gehakt
â–¢ 1 rode paprika/paprika, in reepjes van 3 x 0,75 cm gesneden
â–¢ 2 blikken kikkererwten, uitgelekt
â–¢ 400ml kokosmelk, vol vet voor de beste smaak
â–¢ 400ml blik geplette tomaat
250 ml kippen- of groentebouillon/bouillon
1 el paprikapoeder
1 el komijn
1 tl cayennepeper (pas de pittigheid naar smaak aan)
1,5 tl suiker (elke soort)
0,5 tl zout
50 g babyspinazieblaadjes (of boerenkool)
AFWERKING & SERVEREN:
â–¢ 3 el koriander/koriander, grof gehakt, plus meer om te serveren
â–¢ 1 el limoensap, plus extra partjes voor het serveren
â–¢ Yoghurt (optioneel)
â–¢ Rijst - of iets om de saus op te zuigen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493098
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = nagi
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester