Bereidingswijze
-Verhit olie in een zeer grote pan op middelhoog vuur. Bak ui, prei, bleekselderij, knoflook en venkel 5 minuten tot ze zacht zijn.
-voeg alle kruiden en komijn toe en bak 1 minuut.
-Voeg water, aardappelen, broccoli, zout en peper toe. Roer, breng aan de kook en laat 7 minuten sudderen (zonder deksel) tot de broccoli zacht is.
- Erwten toevoegen, 1 minuut laten sudderen.
- Haal de pot van het fornuis. Voeg boerenkool toe, duw het onder de vloeistof en maal met een staafmixer tot het grotendeels glad is.
-Voeg spinazie toe, duw onder de vloeistof en pureer opnieuw tot een gladde massa (ongeveer 3 tot 5 minuten).
-Dit zal resulteren in een gladde soep maar met kleine groene stukjes erin - ik hou van dit voor een beetje textuur.
-Roer de room erdoor. Schep in kommen, besprenkel met extra room en/of olijfolie en werk af met wat zonnebloempitten. Eet en voel je goed!
-voeg alle kruiden en komijn toe en bak 1 minuut.
-Voeg water, aardappelen, broccoli, zout en peper toe. Roer, breng aan de kook en laat 7 minuten sudderen (zonder deksel) tot de broccoli zacht is.
- Erwten toevoegen, 1 minuut laten sudderen.
- Haal de pot van het fornuis. Voeg boerenkool toe, duw het onder de vloeistof en maal met een staafmixer tot het grotendeels glad is.
-Voeg spinazie toe, duw onder de vloeistof en pureer opnieuw tot een gladde massa (ongeveer 3 tot 5 minuten).
-Dit zal resulteren in een gladde soep maar met kleine groene stukjes erin - ik hou van dit voor een beetje textuur.
-Roer de room erdoor. Schep in kommen, besprenkel met extra room en/of olijfolie en werk af met wat zonnebloempitten. Eet en voel je goed!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere groene soep zit boordevol immuniteitsverhogende groenten en is precies wat je nodig hebt om de winterblues te bestrijden
Ingrediënten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 prei (alleen het witte gedeelte) of een andere ui, in blokjes gesneden
1 middelgrote venkel, gehakt
2 stengels bleekselderij, grof gehakt
5 teentjes knoflook, grof gehakt
3/4 tl kruidenpoeder (submixed kruiden)
3/4 tl komijnpoeder
1 middelgrote aardappel (elk type), geschild, blokjes van 1,5 cm
1 kop broccoli, roosjes (ook de steel schillen en hakken)
2 1/2 tl zout
3/4 tl zwarte peper
1,75 liter water
200 g bevroren erwten
750 g boerenkoolbladeren, grof gehakt
280 g babyspinazie
180 ml room
GARNERING
â–¢ 2 el zonnebloempitten, geroosterd (of croutons of andere geroosterde noten)
â–¢ Room en/of olijfolie om te besprenkelen
1 ui, gesnipperd
1 prei (alleen het witte gedeelte) of een andere ui, in blokjes gesneden
1 middelgrote venkel, gehakt
2 stengels bleekselderij, grof gehakt
5 teentjes knoflook, grof gehakt
3/4 tl kruidenpoeder (submixed kruiden)
3/4 tl komijnpoeder
1 middelgrote aardappel (elk type), geschild, blokjes van 1,5 cm
1 kop broccoli, roosjes (ook de steel schillen en hakken)
2 1/2 tl zout
3/4 tl zwarte peper
1,75 liter water
200 g bevroren erwten
750 g boerenkoolbladeren, grof gehakt
280 g babyspinazie
180 ml room
GARNERING
â–¢ 2 el zonnebloempitten, geroosterd (of croutons of andere geroosterde noten)
â–¢ Room en/of olijfolie om te besprenkelen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Australisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493097
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Nagi
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch