Bereidingswijze
-Kook de pasta in een grote pan gezouten kokend water zoals op de verpakking is aangegeven
-Schep vlak voor het afgieten een mok vol kookwater van de pasta uit de pan. Giet de pasta vervolgens af.
KIP:
-Bestrooi beide kanten van de kip met zout en peper.
-Smelt boter in een grote koekenpan op hoog vuur.
-Voeg de kip toe en bak 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
-Verwijder de kip op het bord, laat een paar minuten rusten en trek dan met 2 vorken uit elkaar.
ALFREDO SAUS:
-Zet het vuur lager tot middelhoog. Voeg in dezelfde koekenpan boter en knoflook toe.
-Kook de knoflook 30 seconden goudbruin en voeg dan de wijn toe.
-Laat snel sudderen en roer om de bruine stukjes van de bodem van de pan te schrapen. Voeg, zodra deze grotendeels verdampt is, kippenbouillon, room, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaat toe.
-Laat 3-5 minuten op medium sudderen, rustig roerend, tot het indikt en dikker wordt.
-Voeg spinazie, kip en gekookte pasta toe.
- plaats de pot nog circa 2 minuten op het fornuis, tot de saus dikker wordt en de pastastrengen bedekt .Gebruik indien nodig kookwater voor pasta als het te dik wordt.
Serveer direct met Parmezaanse kaas, verkruimeld spek en peterselie (indien gewenst).
-Schep vlak voor het afgieten een mok vol kookwater van de pasta uit de pan. Giet de pasta vervolgens af.
KIP:
-Bestrooi beide kanten van de kip met zout en peper.
-Smelt boter in een grote koekenpan op hoog vuur.
-Voeg de kip toe en bak 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
-Verwijder de kip op het bord, laat een paar minuten rusten en trek dan met 2 vorken uit elkaar.
ALFREDO SAUS:
-Zet het vuur lager tot middelhoog. Voeg in dezelfde koekenpan boter en knoflook toe.
-Kook de knoflook 30 seconden goudbruin en voeg dan de wijn toe.
-Laat snel sudderen en roer om de bruine stukjes van de bodem van de pan te schrapen. Voeg, zodra deze grotendeels verdampt is, kippenbouillon, room, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaat toe.
-Laat 3-5 minuten op medium sudderen, rustig roerend, tot het indikt en dikker wordt.
-Voeg spinazie, kip en gekookte pasta toe.
- plaats de pot nog circa 2 minuten op het fornuis, tot de saus dikker wordt en de pastastrengen bedekt .Gebruik indien nodig kookwater voor pasta als het te dik wordt.
Serveer direct met Parmezaanse kaas, verkruimeld spek en peterselie (indien gewenst).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, super lekker en is klaar binnen de 30 minuten ! Een romige Alfredo-kip met zongedroogde tomaat, spinazie en spek !
Ingrediënten
300 g fettuccine
2 eetlepels boter
2 kipfilets, horizontaal gehalveerd
1/2 theelepel elk zout en peper
2 teentjes knoflook, gehakt
125 ml droge witte wijn
125 ml kippenbouillon
315 ml room
75 g Parmezaanse kaas, fijn versnipperd
70g babyspinazie
100 g zongedroogde tomatenreepjes
120g bacon, gebakken en verkruimeld
extra Parmezaanse kaas
Peterselie, voor garnering (optioneel)
2 eetlepels boter
2 kipfilets, horizontaal gehalveerd
1/2 theelepel elk zout en peper
2 teentjes knoflook, gehakt
125 ml droge witte wijn
125 ml kippenbouillon
315 ml room
75 g Parmezaanse kaas, fijn versnipperd
70g babyspinazie
100 g zongedroogde tomatenreepjes
120g bacon, gebakken en verkruimeld
extra Parmezaanse kaas
Peterselie, voor garnering (optioneel)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493096
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Na
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht