Bereidingswijze
Sttom de spinazie kort, zodat deze zacht is. Maak een grove puree van de aardappels.
Combineer de spinazie en aardappelen met boter en geperste knoflook op de bodem van een ovenschaal
Snijd de gerookte visfilet op maat in je ovenschaal
Leg de gerookte visfilets op de aardappel-spinaziemix
Combineer de room, mosterd en geraspte kaas
Verdeel het over de vis
Combineer de broodkruimels, peterselie, zout en peper
Strooi het kruimelmengsel over de vis
Bak 25-30 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis en de starttemperatuur van de schaal) tot de schelvis helemaal ondoorzichtig is en mooi 'breekt'
Combineer de spinazie en aardappelen met boter en geperste knoflook op de bodem van een ovenschaal
Snijd de gerookte visfilet op maat in je ovenschaal
Leg de gerookte visfilets op de aardappel-spinaziemix
Combineer de room, mosterd en geraspte kaas
Verdeel het over de vis
Combineer de broodkruimels, peterselie, zout en peper
Strooi het kruimelmengsel over de vis
Bak 25-30 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis en de starttemperatuur van de schaal) tot de schelvis helemaal ondoorzichtig is en mooi 'breekt'
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor mijn werk was ik op zoek geweest naar gerookte zalmfilet, in de buurt (Lincoln, UK). Nu hebben we Grimsby om de hoek...
Na wat zoeken, online, kwam ik in contact met de eigenaar van een meer dan 100 jaar oude rokerij, waar ik de zalmfilet kom ophalen. Tijdens de ontmoeting wat informatie uitgewisseld en bij vertrek nam ik nog een schelvisfilet mee. Ik ben niet gek op vis, moet ik even laten weten. Hij lichtte me een recept in, met grove mosterd, en dan moet je dat natuurlijk maken. Echt lekker, ik ben en vleeseter, maar dit was lekker.
Na wat zoeken, online, kwam ik in contact met de eigenaar van een meer dan 100 jaar oude rokerij, waar ik de zalmfilet kom ophalen. Tijdens de ontmoeting wat informatie uitgewisseld en bij vertrek nam ik nog een schelvisfilet mee. Ik ben niet gek op vis, moet ik even laten weten. Hij lichtte me een recept in, met grove mosterd, en dan moet je dat natuurlijk maken. Echt lekker, ik ben en vleeseter, maar dit was lekker.
Ingrediƫnten
* Gerookte schelvis filet - 250g
* 2-3 aardappels om puree van de maken (niet te fijn)
Spinazieblaadjes - 250g
Boter
Knoflook - 3 teentjes
Room - 150 ml
Grove mosterd - 2-3 el
Cheddar, geraspt - 50 g
Paneermeel 2-3 el
Peterselie
* 2-3 aardappels om puree van de maken (niet te fijn)
Spinazieblaadjes - 250g
Boter
Knoflook - 3 teentjes
Room - 150 ml
Grove mosterd - 2-3 el
Cheddar, geraspt - 50 g
Paneermeel 2-3 el
Peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal, stoompan
Leuke tips
Een mooie witte wijn smaakt hier goed bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493095
Homepage ID
879413
Teller
0
Bron
https://alfredenderby.co.uk/blogs/recipes/smoked-haddock-with-spinach-potatoes-mustard-cream
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht