Bereidingswijze
Start met het koken van de basmatirijst waarin een half bouillonblokje is opgelost gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot snippers alsmede de knoflook enkele minuten. Blus met de azijn . Voeg de room en de kappertjes toe. Roer goed door en voeg dan de kabeljauw toe. Laat dit geheel 10 minuten zachtjes pruttelen en keer de kabeljauw na 5 minuutjes. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de tuinerwtjes 3 minuten in de andere helft van het kippenbouillonblokje.
Verdeel de rijst en de erwtjes over 2 borden en serveer er de kabeljauw bij. Verdeel de saus over de vis en bestrooi lichtjes met de gesnipperde peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De kabeljauw in dit gerecht wordt niet gebakken, maar gegaard in een saus van koksroom light met kappertjes, sjalot en knoflook. Met basmatirijst en tuinerwtjes een compleet hoofdgerecht. Een eigen variatie op een bestaand gerecht.
Ingrediënten
2 stuks kabeljauw van circa 175 gram bestrooid met zwarte peper en een beetje zout
2 flinke sjalotjes gesnipperd
1 flinke teen knoflook gesnipperd
1 el appelazijn
125 ml kookzuivel light met een ruime theelepel maizena erdoor geroerd
2 el kappertjes uitgelekt
300 gram tuinerwtjes ( diepvries)
120 gram basmatirijst
1 bouillonblokje kip met minder zout
1 el bladpeterselie gesnipperd
1 el olijfolie
2 flinke sjalotjes gesnipperd
1 flinke teen knoflook gesnipperd
1 el appelazijn
125 ml kookzuivel light met een ruime theelepel maizena erdoor geroerd
2 el kappertjes uitgelekt
300 gram tuinerwtjes ( diepvries)
120 gram basmatirijst
1 bouillonblokje kip met minder zout
1 el bladpeterselie gesnipperd
1 el olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan, snijplank en mes, pan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493094
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht