Bereidingswijze
Meng in een grote kom de olijfolie, het citroensap, de knoflook, de oregano, de tijm, het paprikapoeder, de peper en het zout.
Snijd de varkenshaas (of het lamsvlees) in blokjes en meng deze met de marinade.
Zet dit minstens 3 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.
Rijg het vlees aan de spiesjes.
Verhit een barbecue, of een grillpan, verwarm de oven-grill voor, wat je ook gaat gebruiken om het vlees te roosteren.
Rooster de souvlaki tot ze mooie grillstrepen hebben en van binnen nog een beetje rosé zijn.
Dit zal, afhankelijk van hoe heet je barbecue of grill is, ongeveer 4 à 5 minuten duren.
Heb je het vlees liever wat meer doorgebakken, laat ze dan iets langer liggen.
Let er wel op dat ze niet verbranden, en laat ze ook niet té lang liggen.
Je loopt dan het risico dat het vlees te droog wordt.
Serveer de souvlaki met een (zelfgemaakte!) knoflooksaus, of tzatziki en een Griekse salade.
Snijd de varkenshaas (of het lamsvlees) in blokjes en meng deze met de marinade.
Zet dit minstens 3 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.
Rijg het vlees aan de spiesjes.
Verhit een barbecue, of een grillpan, verwarm de oven-grill voor, wat je ook gaat gebruiken om het vlees te roosteren.
Rooster de souvlaki tot ze mooie grillstrepen hebben en van binnen nog een beetje rosé zijn.
Dit zal, afhankelijk van hoe heet je barbecue of grill is, ongeveer 4 à 5 minuten duren.
Heb je het vlees liever wat meer doorgebakken, laat ze dan iets langer liggen.
Let er wel op dat ze niet verbranden, en laat ze ook niet té lang liggen.
Je loopt dan het risico dat het vlees te droog wordt.
Serveer de souvlaki met een (zelfgemaakte!) knoflooksaus, of tzatziki en een Griekse salade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk recept voor op de BBQ maar het kan ook heel goed in een grillpan
Ingrediënten
00 gram varkenshaas
50 ml olijfolie
50 ml citroensap
2 flinke tenen knoflook, gehakt
1 eetlepel gedroogde oregano (of 3 eetlepels verse)
1 theelepel gedroogde tijm (of 3 theelepels verse)
¼ theelepel (gerookt) paprikapoeder
zwarte peper, naar smaak
zout, naar smaak
4 grote, houten of metalen spiesen of 8 kleinere
50 ml olijfolie
50 ml citroensap
2 flinke tenen knoflook, gehakt
1 eetlepel gedroogde oregano (of 3 eetlepels verse)
1 theelepel gedroogde tijm (of 3 theelepels verse)
¼ theelepel (gerookt) paprikapoeder
zwarte peper, naar smaak
zout, naar smaak
4 grote, houten of metalen spiesen of 8 kleinere
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493093
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Lekker tafelen
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht