Meloensalade met blauwe kaas en citrusdressing

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/28/2022 - 13:08
Bereidingswijze
Doe voor de dressing het sinaasappelsap met de suiker in een steelpan en zet op laag vuur, laat het sap in 3 tot 4 minuten zachtjes tot de helft inkoken (3 eetlepels).Neem de pan van het vuur en voeg het limoensap en 1 eetl. klopcitroensap toe.
Klop er langzaam de olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
Laat de dressing helemaal koud worden.

Snijd de komkommer overlangs doormidden en snijd de helften in dunne plakjes.
Schil de meloen, verwijder de pitten en de kern en snijd de meloen in smalle parten.
Doe de komkommer, de meloen, de waterkers en de ui in een mengkom en schep de helft van de dressing erdoor.
Roer de yoghurt glad met de overgebleven lepel citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de salade en de plakken kaas op 4 tot 6 borden.
Strooi er wat zout en peper over en besprenkel met de overgebleven dressing en de citroenyoghurt.

Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk voor of lunchgerecht in de zomer 
Ingrediënten
1 kleine komkommer
1/2 kanteloep meloen
150 gram waterkers
1/2 rode ui, in dunne ringen
2 eetl griekse yoghurt
175 gram blauw schimmelkaas
Citrus dressing
sap van 2 sinaasappels
1 theel fijne kristal suiker
1 theel limoensap
2 eetl. citroensap
60 ml olijfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493092
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Delicious
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Janine58