Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin het broodkruim goudbruin.
Meng de krieltjes, knoflook en driekwart van de courgette met een flinke snuf zout.
Laat 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Schep het groentemengsel in de ovenschaal en voeg de worstjes en olijven toe.
Verkruimel de helft van de feta erover.
Meng de eieren met de room en giet over de groenten.
Leg de overige plakjes courgette erop.
Verkruimel de overige feta erover en bak in de oven in circa 35 minuten goudbruin.
Bestrooi met het gebakken broodkruim, de munt en citroenrasp.
Meng de krieltjes, knoflook en driekwart van de courgette met een flinke snuf zout.
Laat 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Schep het groentemengsel in de ovenschaal en voeg de worstjes en olijven toe.
Verkruimel de helft van de feta erover.
Meng de eieren met de room en giet over de groenten.
Leg de overige plakjes courgette erop.
Verkruimel de overige feta erover en bak in de oven in circa 35 minuten goudbruin.
Bestrooi met het gebakken broodkruim, de munt en citroenrasp.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Even bakken daarna in een ovenschaal en binnen een half uur op tafel
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
50 gram broodkruim of
50 gram paneermeel
400 gram krieltjes (voorgekookt)
4 teentjes knoflook
1 courgette (in dunne plakjes)
8 chipolataworstjes
75 gram olijven
200 gram feta
2 eieren
200 milliliter room
1 bosje munt (fijngehakt)
1 citroen (rasp)
50 gram broodkruim of
50 gram paneermeel
400 gram krieltjes (voorgekookt)
4 teentjes knoflook
1 courgette (in dunne plakjes)
8 chipolataworstjes
75 gram olijven
200 gram feta
2 eieren
200 milliliter room
1 bosje munt (fijngehakt)
1 citroen (rasp)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493090
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht