Groene Borsjt ( Oekraiense Spinaziesoep)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/28/2022 - 11:10
Bereidingswijze
-Breng in een grote pan de kippenbouillon aan de kook en voeg aardappelen toe. Zet het vuur laag tot medium laag en kook gedurende 15 minuten.
-Verhit ondertussen olijfolie in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag en op middelhoog vuur. Voeg ui en wortel toe en bak af en toe 10 minuten mee.
-Voeg in een pan met aardappelen de gebakken ui, wortel, courgette en spinazie toe en kook 5-7 minuten verder. -Voeg naar smaak peper en zout toe.
-Voeg citroensap, in blokjes gesneden eieren en peterselie toe.
Afbeelding
Groene Borsjt ( Oekraiense Spinaziesoep)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo'n heerlijke Groene Borsjt met Spinazie. Klassiek Oekraïens recept waar je hele gezin van zal genieten. Klaar in 30 minuten
Ingrediënten
2 L kippen- of groentebouillon
3 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui fijngehakt
1 middelgrote wortel geraspt op een grote rasp
3 grote aardappelen in blokjes
800 g spinazie gehakt
1 courgette in blokjes
3 eetlepels citroensap
4 eieren hardgekookt en in blokjes
100 g peterselie of dille gehakt
zout, peper naar smaak
zure room om te serveren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Russisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493088
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Iryna
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester