Marsala room champignonsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/28/2022 - 10:57
Bereidingswijze
-Voeg de boter toe aan een grote pan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de champignons en uien toe en roer je.
- bak gedurende 10-15 minuten tot ze bruin zijn op laag vuur, vaak roerend, en voeg dan de knoflook toe aan de pan.
-Giet 8 cl marsala-wijn in de pan om de pan te blussen en schraap de bodem van de pan terwijl je roert. Kook 2-3 minuten tot de vloeistof bijna helemaal verdwenen is.
-Voeg de kippenbouillon, rozemarijn, cayennepeper en nootmuskaat toe.
-Meng de resterende 2 eetlepels marsala met de maizena en voeg toe aan de soep. Aan de kook brengen
draai vervolgens het vuur laag om gedurende 20 minuten onafgedekt te laten sudderen.
-Mix de soep met een staafmixer tot een gladde massa, giet de room erbij en roer.
- aftroeven en eventueel bij kruiden naar eigen smaak
Afbeelding
Marsala room champignonsoep
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De champignons, room en wijn zorgen voor een heerlijke smaak die van deze  soep een blijvertje maakt.
Ingrediënten
circa 560 g champignons, schoongemaakt en in plakjes
3 eetlepels boter
200 g gesnipperde ui
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 L kippenbouillon
1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel nootmuskaat
8 cl + 2 eetlepels Marsala-wijn
2 eetlepels maizena
12 cl zware room
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493087
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Dan
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester