Bereidingswijze
-Verhit de olie en boter in een grote pan op middelhoog vuur.
-Voeg de ui toe en bak 5 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook, peper en zout toe aan de uien. Roer en bak nog 2-3 minuten.
-Breek de spaghetti in drieën en voeg toe aan de pan, terwijl je roert met een lepel.
- Bak, terwijl je roert, op laag vuur totdat je begint te zien dat een deel van de spaghetti een lichtbruine kleur krijgt. Zodra de spaghetti begint te roosteren, strooi je de bloem erdoor en gooi je hem om met de pasta en kook je nog een minuut of twee.
-draai het vuur middelhoog en giet de kippenbouillon erbij. Breng aan de kook, roer om zodat het niet aanbakt, zet het vuur dan laag en dek het 8-10 minuten af. (Het is een goed idee om het deksel op te tillen en de pasta om de paar minuten te roeren om plakken te voorkomen)
-Als de pasta gaar is, giet je de melk, room en Parmezaanse kaas erbij en roer je door. Kook onafgedekt gedurende 10 minuten, roer tot het ingedikt is.
-Proef naar smaakmakers en serveer met gehakte peterselie, meer verse peper en Parmezaanse kaas.
-Voeg de ui toe en bak 5 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook, peper en zout toe aan de uien. Roer en bak nog 2-3 minuten.
-Breek de spaghetti in drieën en voeg toe aan de pan, terwijl je roert met een lepel.
- Bak, terwijl je roert, op laag vuur totdat je begint te zien dat een deel van de spaghetti een lichtbruine kleur krijgt. Zodra de spaghetti begint te roosteren, strooi je de bloem erdoor en gooi je hem om met de pasta en kook je nog een minuut of twee.
-draai het vuur middelhoog en giet de kippenbouillon erbij. Breng aan de kook, roer om zodat het niet aanbakt, zet het vuur dan laag en dek het 8-10 minuten af. (Het is een goed idee om het deksel op te tillen en de pasta om de paar minuten te roeren om plakken te voorkomen)
-Als de pasta gaar is, giet je de melk, room en Parmezaanse kaas erbij en roer je door. Kook onafgedekt gedurende 10 minuten, roer tot het ingedikt is.
-Proef naar smaakmakers en serveer met gehakte peterselie, meer verse peper en Parmezaanse kaas.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Cacio e Pepe is een Romeins pastagerecht dat kaas en peper betekent. De ingrediënten zijn eenvoudig, pasta, peper en Parmezaanse kaas of pecorino romano kaas.
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
200 g gesnipperde ui
1 theelepel zout
1 theelepels zwarte peper, plus meer voor het serveren
1 eetlepel gehakte knoflook
3 eetlepels bloem
200 g dunne spaghetti
1 L kippenbouillon
1/2 L volle melk
25 cl zware room
100 g geraspte Parmezaanse kaas, plus meer voor garnering
Verse gehakte peterselie, voor garnering
2 eetlepels boter
200 g gesnipperde ui
1 theelepel zout
1 theelepels zwarte peper, plus meer voor het serveren
1 eetlepel gehakte knoflook
3 eetlepels bloem
200 g dunne spaghetti
1 L kippenbouillon
1/2 L volle melk
25 cl zware room
100 g geraspte Parmezaanse kaas, plus meer voor garnering
Verse gehakte peterselie, voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493086
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Dan
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht