Romige Aardappelsoep Met Italiaanse Worst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/28/2022 - 10:35
Bereidingswijze
-Spuit een grote soeppan in met anti-aanbakspray op middelhoog vuur. Voeg de worst toe, breek met een lepel of spatel tot het bijna gaar is.
-Voeg de uien en knoflook toe aan de pan met de worst , roer en bak tot ze ongeveer 3-4 minuten .
- Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe en kook nog 3-4 minuten, breng op smaak met zout en peper.
- als het te droog is voeg je een extra eetlepel olijfolie toe
-Voeg de bloem toe, roer en meng goed , giet dan de wijn erbij, roer om de bodem van de pan te schrapen terwijl de wijn inkookt.
-Laat de wijn 2 minuten inkoken en voeg dan de kip- en runderbouillon, spinazie, tomatenblokjes en tijmtakjes toe.
-Breng aan de kook en kook, gedeeltelijk afgedekt gedurende 20-25 minuten, af en toe roerend zodat de aardappelen tijdens het koken niet aan de bodem van de pan blijven kleven.
-Controleer of de aardappelen zacht zijn, verwijder dan ongeveer 1 kopje aardappelen in een kom en pureer met een vork of een aardappelstamper.
-Doe de aardappelpuree terug in de soep en meng goed in de soep .
- Roer de slagroom en Parmezaanse kaas erdoor en proef de soep voor smaakmakers.
- Kook de soep nog 10 minuten, onafgedekt op laag vuur, zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Verwijder de takjes tijm en serveer.
Afbeelding
Romige Aardappelsoep Met Italiaanse Worst
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere maaltijdsoep die je zeker nog meer zal maken in de toekomst . Deze soep heeft de meest verbazingwekkende, smaakvolle bouillon gemaakt met kippenbouillon EN runderbouillon, room en witte wijn.
Ingrediënten
1/2 kg Italiaanse worst, omhulsel verwijderd
1,2 kg kookaardappelen aardappelen , geschild en gesneden in dobbelsteentjes
1 eetlepel olijfolie (indien nodig)
200 h gesnipperde ui
1 eetlepel gehakte knoflook
1 theelepel zout
Verse zwarte peper naar smaak
2 eetlepels bloem
12 cl droge witte wijn
50 cl kippenbouillon
50 cl runderbouillon
250 g diepvriesspinazie, ontdooid en drooggeperst
1 blik tomatenblokjes met sap
4-5 takjes verse tijm
20 cl zware room
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493085
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Dan
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester