Scampi's met tequila limoensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 08/27/2022 - 09:47
Bereidingswijze
1 Maak de rijstsalade :
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de paprika in blokjes en fruit in wat olie beetgaar.
- Meng met de maïskorrels en de peterselie door de rijst. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
2 Kruid de scampi's met peper en zout. Pel en pers de knoflook. Verhit een grote pan met olijfolie. Fruit er de geperste knoflook in en doe de scampi's erbij. Bak ze snel langs beide kanten roze. Haal ze uit de pan.
3 Blus de pan met de tequila en roer de aanbakresten los met een houten lepel. Voeg limoensap, tomatenpuree en chilipoeder toe. Leg de scampi's weer in de pan en laat nog 3 minuten garen.
4 Roer er op het laatste moment de boter door en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de rijst en koriander.
Afbeelding
Scampi's met tequila limoensaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxTequila in je scampi's doen is zo gek nog niet....super lekker gerecht ! 
Ingrediënten
600 g scampi (gepeld en schoongemaakt)
3 tenen knoflook (geperst)
handje koriander (gehakt)
50 ml limoensap
3 el tomatenpuree
2 tequila shotglaasjes
1 tl chilivlok (gedroogd)
2 el olijfolie
2 el boter
peper en zout

Voor de rijstsalade :
120 g rijst
1 rode paprika
3 el gehakte peterselie
100 g maïskorrels ( uit blik en goed uitgelekt)
cayennepeper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493073
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester