Paella met scampi's en venusschelpen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 08/27/2022 - 09:41
Bereidingswijze
1 Spoel de schelpen een paar keer grondig. Maak de scampi's schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de tomaat in blokjes en de paprika in reepjes. Verwarm de bouillon en los er de saffraan in op.
2 Verhit de olie in een grote pan. Roerbak de scampi's gaar. Neem ze uit de pan en hou ze apart.
3 Doe de ui, knoflook en tomaat in de pan en laat even stoven. Kruid met het paprikapoeder, de komijn, kurkuma, peper en zout.
4 Doe de rijst bij in de pan en schep goed om. Blus met de wijn en laat volledig verdampen. Voeg dan de bouillon, de schelpen, de erwten en de reepjes paprika toe. Laat een kwartiertje onafgedekt garen op hoog vuur.
5 Schep de scampi's bij in de pan en zet het vuur uit. Dek de pan af en laat nog 2 minuten rusten.

Werk de paella eventueel af met een plukje peterselie en serveer met enkele partjes citroen.
Afbeelding
Paella met scampi's en venusschelpen
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxOp en top zuiders
Ingrediƫnten
500 g paellarijst
500 g scampi's
500 g venusschelpen
1 grote vleestomaat
1/2 rode paprika
1 ui (grote)
2 knoflook teentjes
1 citroen
100 g doperwten (diepvries)
20 cl droge witte wijn
1,5 L kippenbouillon
1 dopje saffraan
1 el zoet paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
6 el olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493072
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester