Chili Sesamgarnalen met ananas en paksoi.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 08/26/2022 - 20:04
Bereidingswijze
Roer een woksaus van 2 el ananassap, de zoete chilisaus en de sojasaus en zet apart.
Kook de basmatirijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.

Verwarm ondertussen 1 el sesamolie in de wok en roerbak de ui, paprika en knoflook circa 3 minuten. Voeg de ( ontdooide) garnalen toe en wok totdat ze rozig zien. Dan gaan de stukjes ananas erbij met de helft van de woksaus. Zorg ervoor , dat alles goed warm is.

Roerbak ondertussen in een andere pan 1 el sesamolie de paksoi circa 6 minuten en voeg de rest van de woksaus toe.

Serveer het gerecht met de garnalen met groente en de paksoi met de rijst in een apart kommetje erbij.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk Aziatisch gerecht met garnalen, ui, knoflook, zoete paprika en ananas met een smakelijke woksaus van sojasaus, chilisaus en ananassap. Met als extra groente gestoofde paksoi in dezelfde woksaus. Lekker met basmatirijst en een plakje kroepoek.
Ingrediƫnten
250 gram verse of (diepvries wok garnalen ontdooid)
2 kleine uien geschild in reepjes
1 teen knoflook gesnipperd
1 rode punt paprika in ringen
1 paksoi in reepjes
150 gram basmatirijst


1 blikje ananas op sap uitgelekt , sap opvangen

4 el zoete chilisaus
2 el sojasaus
2 el sesamolie
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, snijplank, mes pannen
Leuke tips
Ook lekker met 1 el geroosterd sesamzaad.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493070
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47