Bereidingswijze
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de rijst over een brede schaal en laat iets afkoelen.
Verwarm de rijstazijn, suiker en een snufje zout in een steelpan en laat al roerend de suiker en het zout oplossen.
Laat iets afkoelen tot kamertemperatuur en schep door de rijst.
Maak ondertussen de radijs schoon en snijd in kwarten.
Snijd de avocado overlangs doormidden.
Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in stukjes.
Verdeel de bereide sushirijst, radijs, avocado, biet, zalmblokjes en garnalen over de kommen.
Knip de tuinkers en strooi over de sushibowl.
Serveer de sojasaus erbij en eventueel extra sojasaus naar smaak.
Verdeel de rijst over een brede schaal en laat iets afkoelen.
Verwarm de rijstazijn, suiker en een snufje zout in een steelpan en laat al roerend de suiker en het zout oplossen.
Laat iets afkoelen tot kamertemperatuur en schep door de rijst.
Maak ondertussen de radijs schoon en snijd in kwarten.
Snijd de avocado overlangs doormidden.
Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in stukjes.
Verdeel de bereide sushirijst, radijs, avocado, biet, zalmblokjes en garnalen over de kommen.
Knip de tuinkers en strooi over de sushibowl.
Serveer de sojasaus erbij en eventueel extra sojasaus naar smaak.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat is dit heerlijk met warm weer echt een aanrader
Ingrediënten
250 g Saitaku sushi rice
3 el Saitaku rijstazijn
½ tl suiker
½ bos radijs
1 eetrijpe avocado
75 g biet julienne
100 g gerookte zalmblokjes
100 g grote garnalen gekookt en gepeld
½ bakje tuinkers
1 el Saitaku sushi soy sauce
3 el Saitaku rijstazijn
½ tl suiker
½ bos radijs
1 eetrijpe avocado
75 g biet julienne
100 g gerookte zalmblokjes
100 g grote garnalen gekookt en gepeld
½ bakje tuinkers
1 el Saitaku sushi soy sauce
Leuke tips
Wat ook lekker is wasabi erbij of mierikswortel met zure room en mayonaise
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493063
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht