Bulgaarse Tarator (koude komkommersoep)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 08/25/2022 - 10:39
Bereidingswijze
- Schil de komkommer en snijd hem in heel kleine stukjes. Doe er de dille bij, de knoflook, de olijfolie en de yoghurt, en meng het goed. Als het nodig is doe je er wat water bij, maar niet te veel, want er moeten nog ijsblokjes in, en uiteindelijk moet het een vrij stevige, beslist niet waterige soep worden.
- Dan gaat de Tarator de koelkast in, een paar uur zeker, want hij moet ijs- en ijskoud zijn als hij op tafel komt. Vlak voor het opdienen roer je er fijngestampte of gemalen ijsblokjes doorheen.
- Opscheppen in borden of kommen en bestrooien met de fijngehakte walnoten.
Afbeelding
Bulgaarse Tarator (koude komkommersoep)
Bulgaarse Tarator (koude komkommersoep)
Bulgaarse Tarator (koude komkommersoep)
Bulgaarse Tarator (koude komkommersoep)
Bulgaarse Tarator (koude komkommersoep)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Omdat het maar zomer blijft heb ik nog maar een keer koude soep gemaakt.
Wereldberoemd is hij, deze Tarator van komkommers en yoghurt, walnoten, dille  en knoflook. Deze koude zomerse soep wordt gegeten als lichte lunch of als voorgerecht op zomerse hete dagen. 
Omdat het me een beetje doet denken aan de Griekse tzatziki heb ik deze soep omgedoopt tot "Tzatzikisoep". De soep is supergezond en past prima in een glutenvrij- en koolhydraatarm dieet. Bovendien erg snel en makkelijk te maken want met dat warme weer wil je niet lang in je keuken staan. 
Ingrediënten
- 1/2 liter yoghurt
- 1 komkommer
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 2 - 3 eetlepels fijngehakte walnoten
- een bosje dille (15 gram)
- zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Bulgaars
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493060
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
www.ajvar.nl: In eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse