Kotlet (Perzische Vleespasteitjes)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 08/25/2022 - 10:07
Bereidingswijze
-Doe alle ingrediënten in een mengkom. Meng en kneed het 5 minuten goed, zoals je deeg zou kneden. De consistentie mag niet te droog of te nat zijn, moet gemakkelijk te vormen zijn. Laat het een half uur rusten.
Tip: Pers het sap uit de geraspte ui en voeg het later alleen toe als dat nodig is.
-Verdeel het vleesmengsel in 10 tot 12 porties. Rol elk deel op en druk plat tot een ovale schijf. Houd de gevormde pasteitjes apart.
-De kotlet kan in twee porties worden gebakken in een koekenpan die genoeg ruimte biedt voor zes pasteitjes.
-Verhit voor elke bak 4 eetlepels olie in de koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de olie heet genoeg is, schuift u zes vleespasteitjes en verlaagt u het vuur tot medium.
-Bak een kant ondiep en draai hem om voordat hij te bruin wordt. Daarna kunt u het pasteitje iets plat maken met een platte spatel. Laat de andere kant een beetje bruin worden. Draai hem nogmaals om en bak beide kanten tot ze donkerbruin zijn. Je bakt dus aan beide kanten twee keer.
-Het moet aan elke kant minstens 5 minuten totale kooktijd vergen.
- breng ze dan over naar een bord bekleed met keukenpapier.

Kotlet in Oven (Braadmethode) :
-Leg de kotlets op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ongeveer 5 minuten aan elke kant op de hoogste stand, tot ze mooi bruin zijn.
-De braadtijd kan per oven verschillen, dus zorg ervoor dat u de eerste voortgang controleert.
Afbeelding
Kotlet (Perzische Vleespasteitjes)
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Prachtig gekruid en gearomatiseerd en in de pan gebakken tot een sappige perfectie. Je kunt dit serveren als bijgerecht, als aperitief of op sandwiches. Makkelijk op voorhand te bereiden en ook vriezervriendelijk.
Ingrediënten
500 g gemalen lams- of rundvlees
â–¢ 1 gele ui groot, geraspt
â–¢ 2 eieren
â–¢ 2½ eetlepels paneermeel
â–¢ 1½ eetlepel fijn kikkererwtenmeel of paneermeel
â–¢ 3 eetlepels gehakte peterselie
â–¢ 3 eetlepels gehakte basilicum of 1 theelepel gedroogde basilicum
â–¢ 1 eetlepel gehakte munt of ½ theelepel gedroogde munt
â–¢ 2 teentjes knoflook geraspt
â–¢ 1 theelepel advieh kruiden (kant en klaar of zelf bereiden zie smulweb)
â–¢ 1 theelepel kebabkruidenmix of 1 theelepel gemalen komijn
â–¢ 1 theelepel gemalen koriander
â–¢ 1 theelepel paprika
â–¢ 1 theelepel gemalen zwarte peper
â–¢ 1/2 theelepel kurkuma
â–¢ 1 theelepel zout
â–¢ 10 cl arachideolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iraans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493059
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester