Bereidingswijze
-Als je kruiden of specerijen even aanbakt komt er een enorme smaakboost vrij. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg alle ingrediënten behalve de geelwortel toe (geen olie gebruiken) en bak een paar minuutjes aan. Er komen heerlijke geuren vrij. Als de kruiden lichtjes beginnen te bruinen doe je het geheel in een maler (koffiemaler werkt prima) of een vijzel.
-Maal het kruidenmengsel tot een fijn poeder. Mix met de geelwortel. Haal eventueel door een zeef en herhaal het proces. In een afgesloten potje blijft het mengsel 6 maanden houdbaar.
-Maal het kruidenmengsel tot een fijn poeder. Mix met de geelwortel. Haal eventueel door een zeef en herhaal het proces. In een afgesloten potje blijft het mengsel 6 maanden houdbaar.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kant en klaar te koop, maar even goed zelf te bereiden !
Ingrediënten
1 klein kaneelstokje
1 kleine tl kruidnagel
1 tl gedroogde rozenblaadjes (c.a. 3 kleine roosjes)
De pitjes van 20 kardemompeulen
1 halve tl. Komijnzaadjes
1 tl zwarte peperkorrels
1 tl geelwortel (poeder)
1 kleine tl kruidnagel
1 tl gedroogde rozenblaadjes (c.a. 3 kleine roosjes)
De pitjes van 20 kardemompeulen
1 halve tl. Komijnzaadjes
1 tl zwarte peperkorrels
1 tl geelwortel (poeder)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Iraans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493058
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
wereldkeuken
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch