Gesmoorde komkommer absoluut de moeite waard.....

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 08/24/2022 - 21:12
Bereidingswijze
Verwarm de olie, voeg de gesnipperde uitjes toe en fruit glazig. Voeg de maantjes komkommer toe en fruit deze kort mee. Dan gaat de kippenbouillon erbij. Breng dit aan de kook en laat 3 minuutjes garen met het deksel op de pan. Roer de bloem los met het water en voeg toe en roer vervolgens goed door. Laat 5 minuutjes zachtjes garen met het deksel op de pan.

Breng op maak met zwarte peper en citroensap en meng vlak voor het serveren voorzichtig de kappertjes erdoor.



Afbeelding
Gesmoorde komkommer absoluut de moeite waard.....
Gesmoorde komkommer absoluut de moeite waard.....
Gesmoorde komkommer absoluut de moeite waard.....
Gesmoorde komkommer absoluut de moeite waard.....
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Komkommer, deze vrucht, familie van de augurk en  cougette , maar ook van de pompoen en de meloen eten we meestal als salade in legio variëteiten, als snack of op de boterham. In dit gerecht wordt de komkommer gesmoord met ui  in een bouillon van kip. Op smaak gemaakt met kappertjes . Super eenvoudig en erg lekker. Net als onderstaande 2 recepten met warme komkommer. gewokte-komkommer-met-een-heerlijke-aziatische-smaak
komkommer-als-groente-uit-de-oven-huh 

 
Ingrediënten
2 kleine uien gesnipperd
1 grote komkommer dun geschild gehalveerd , zaadjes verwijderd en in boogjes gesneden
5 koffielepels kappertjes
2 eetlepels bloem + 6 eetlepels water
400 ml verse kippenbouillon of 400 ml water met 1 kippen bouillonblokje ( minder zout)
citroensap naar maak
1 eetlepel olie
Hulpmiddelen & keukengerei
dunschiller, snijplank , mes en pan
Leuke tips
Lekker met gekookte nieuwe aardappeltjes en een stukje gebakken verse zalm.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493056
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker Tafelen eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47