Bereidingswijze
Rozenwater maken :
-meng 200 g rozenblaadjes met 60 cl water. Kook op middelhoog vuur en laat ongeveer 20 minuten sudderen. De bloembladen moeten hun kleur verliezen.
-Zeef in een fijnmazige zeef of kaasdoek.
-Gebruik rozenwater binnen 5 dagen of vries in in ijsblokjesbakjes om later te gebruiken! Je kunt het gebruiken in andere recepten of in bad- of schoonheidsproducten (of gewoon in je bubbelbad gieten!).
Om de Bastani . te maken :
-Maal de saffraandraadjes met een stamper en vijzel of rits ze in een boterhamzakje met rits en rol ze op met een deegroller.
-Breng 8 cl rozenwater aan de kook (ik doe dit in de magnetron) en strooi de gemalen saffraan over het rozenwater.
-Schep ondertussen je ijs in een krachtige blender of keukenmachine . Je wilt het zo min mogelijk laten zacht worden, maar het zal wat zachter moeten worden om goed te combineren met de andere ingrediƫnten.
-Voeg je saffraan rozenwater toe aan het ijs en mix tot een glad mengsel.
-Voeg de gehakte pistachenoten toe en mix nog een paar keer om goed te mengen.
-Serveer direct om zacht te serveren of vries minimaal 4 uur in om op te scheppen.
-Garneer met pistachenoten en rozenblaadjes.
-meng 200 g rozenblaadjes met 60 cl water. Kook op middelhoog vuur en laat ongeveer 20 minuten sudderen. De bloembladen moeten hun kleur verliezen.
-Zeef in een fijnmazige zeef of kaasdoek.
-Gebruik rozenwater binnen 5 dagen of vries in in ijsblokjesbakjes om later te gebruiken! Je kunt het gebruiken in andere recepten of in bad- of schoonheidsproducten (of gewoon in je bubbelbad gieten!).
Om de Bastani . te maken :
-Maal de saffraandraadjes met een stamper en vijzel of rits ze in een boterhamzakje met rits en rol ze op met een deegroller.
-Breng 8 cl rozenwater aan de kook (ik doe dit in de magnetron) en strooi de gemalen saffraan over het rozenwater.
-Schep ondertussen je ijs in een krachtige blender of keukenmachine . Je wilt het zo min mogelijk laten zacht worden, maar het zal wat zachter moeten worden om goed te combineren met de andere ingrediƫnten.
-Voeg je saffraan rozenwater toe aan het ijs en mix tot een glad mengsel.
-Voeg de gehakte pistachenoten toe en mix nog een paar keer om goed te mengen.
-Serveer direct om zacht te serveren of vries minimaal 4 uur in om op te scheppen.
-Garneer met pistachenoten en rozenblaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Perzische saffraan- en rozenwaterijs bezaaid met pistachenoten is geurig, levendig gekleurd en EENVOUDIG met ijs uit de winkelte bereiden !
Ingrediƫnten
1,5 liter vanille-ijs van goede kwaliteit
8 cl rozenwater (recept hieronder, of koop kant & klaar)
1/2 theelepel saffraan
150 g gehakte pistachenoten
* extra gehakte pistachenoten en gedroogde rozenblaadjes om te garneren
Rozenwater :
200 g verse tuinrozenblaadjes (in de winkel gekochte rozen kunnen conserveermiddelen bevatten)
60 cl water
8 cl rozenwater (recept hieronder, of koop kant & klaar)
1/2 theelepel saffraan
150 g gehakte pistachenoten
* extra gehakte pistachenoten en gedroogde rozenblaadjes om te garneren
Rozenwater :
200 g verse tuinrozenblaadjes (in de winkel gekochte rozen kunnen conserveermiddelen bevatten)
60 cl water
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iraans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493052
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef =
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch