Bereidingswijze
Om het saffraanwater te maken :
-Strooi de saffraan in een schaaltje over het ijsblokje en laat het ijsblokje smelten. Opzij zetten.
Om de kip te maken:
-Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote pan.
-meng de kruiden en strooi een beetje over de kip. Bak de kip en ui in de olie tot ze bruin zijn.
-Voeg de knoflook toe en bak nog ongeveer 30 seconden. Voeg de overige kruiden, tomatenpuree, de helft van het saffraanwater toe (bewaar de helft voor de rijst!) en kippenbouillon of water.
-Laat sudderen tot de kip heel zacht wordt en de saus dikker wordt en minder wordt. Ik hou ervan om het op laag vuur ongeveer 4 uur onafgedekt te laten sudderen, maar je kunt het sneller koken op een hoger vuur!
Om de rijst te maken :
-Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Verhit de boter in een kleine pan op middelhoog vuur en voeg de berberis en de suiker toe. Kook en roer ongeveer 30 seconden.
-Giet de rijst in een serveerschaal.
-Meng in een aparte kom 1/2 kopje gekookte rijst met de berberis en gereserveerd saffraanwater. Verdeel de saffraanrijst over de rest van de rijst.
Om de Shirazi-salade te maken :
-Snijd de groenten in blokjes en meng met de munt en het citroensap.
-Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen tot het klaar is om te serveren.
-Strooi de saffraan in een schaaltje over het ijsblokje en laat het ijsblokje smelten. Opzij zetten.
Om de kip te maken:
-Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote pan.
-meng de kruiden en strooi een beetje over de kip. Bak de kip en ui in de olie tot ze bruin zijn.
-Voeg de knoflook toe en bak nog ongeveer 30 seconden. Voeg de overige kruiden, tomatenpuree, de helft van het saffraanwater toe (bewaar de helft voor de rijst!) en kippenbouillon of water.
-Laat sudderen tot de kip heel zacht wordt en de saus dikker wordt en minder wordt. Ik hou ervan om het op laag vuur ongeveer 4 uur onafgedekt te laten sudderen, maar je kunt het sneller koken op een hoger vuur!
Om de rijst te maken :
-Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Verhit de boter in een kleine pan op middelhoog vuur en voeg de berberis en de suiker toe. Kook en roer ongeveer 30 seconden.
-Giet de rijst in een serveerschaal.
-Meng in een aparte kom 1/2 kopje gekookte rijst met de berberis en gereserveerd saffraanwater. Verdeel de saffraanrijst over de rest van de rijst.
Om de Shirazi-salade te maken :
-Snijd de groenten in blokjes en meng met de munt en het citroensap.
-Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen tot het klaar is om te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een authentiek recept voor Perzische saffraankip met berberisrijst! Dit is zo'n geweldige combinatie van smaken en kruiden!
Ingrediënten
de kip :
Een paar eetlepels plantaardige olie
6 stuks kippen drumsticks of dijen
1 grote gele ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 3/4 theelepel kurkuma
1/4 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
2 g kardemom
1/4 theelepel komijn
1/4 theelepel koriander
1/8 theelepel chilipoeder
2 eetlepels tomatenpuree
60 cl kippenbouillon
1/2 van het saffraanwater (zie hieronder)
zout en peper naar smaak
Voor het saffraanwater :
1/4 theelepel saffraan (je kunt het hier kopen), gemalen met een vijzel
1 ijsblokje
Rijst Ingrediënten :
300 g basamatirijst (droog)
De helft van het gereserveerde saffraanwater
65 g gedroogde berberis (je kunt ze hier kopen)
1 theelepel boter
1/4 theelepel suiker
Shirazi Salade Ingrediënten :
1 komkommer
2 tomaten
1/2 van een rode ui
Het sap van een citroen
1 eetlepel verse munt, gehakt of 1 theelepel gedroogd
Zout en peper naar smaak
Een paar eetlepels plantaardige olie
6 stuks kippen drumsticks of dijen
1 grote gele ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 3/4 theelepel kurkuma
1/4 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
2 g kardemom
1/4 theelepel komijn
1/4 theelepel koriander
1/8 theelepel chilipoeder
2 eetlepels tomatenpuree
60 cl kippenbouillon
1/2 van het saffraanwater (zie hieronder)
zout en peper naar smaak
Voor het saffraanwater :
1/4 theelepel saffraan (je kunt het hier kopen), gemalen met een vijzel
1 ijsblokje
Rijst Ingrediënten :
300 g basamatirijst (droog)
De helft van het gereserveerde saffraanwater
65 g gedroogde berberis (je kunt ze hier kopen)
1 theelepel boter
1/4 theelepel suiker
Shirazi Salade Ingrediënten :
1 komkommer
2 tomaten
1/2 van een rode ui
Het sap van een citroen
1 eetlepel verse munt, gehakt of 1 theelepel gedroogd
Zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Iraans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493051
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Yammie's Noshery
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht