Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de tofu in repen. Meng in een kom alle ingrediënten van de tofu marinade. Schep de tofu door de marinade en laat een kwartiertje staan.
Snipper de uien en hak de gember en knoflook fijn. Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de ui, knoflook en gember een minuutje aan. Voeg nu alle kruiden van de kruidenmix toe in de pan en bak 2 minuten aan. Snijd ondertussen de wortel in plakjes en de aubergine in blokjes. Voeg de groenten vervolgens toe in de pan en schep goed om. Bak de groenten en de kruiden nog 5 minuten aan.
Bak ondertussen de gemarineerde tofu 5 minuten aan in een koekenpan.
Voeg de tomaten passata, water en yoghurt toe aan de pan met kruiden en groenten en meng goed door elkaar. Voeg ook de gebakken tofu hieraan toe. Voeg naar behoefte nog wat garram masala kruiden toe.
Laat het geheel nog 30 minuten zachtjes pruttelen, zodat de kruiden goed kunnen intrekken en het gerecht wat kan indikken. Schep af en toe even om. Kruid ten slotte met wat peper en besprenkel limoensap over het gerecht.
Bak ondertussen het naanbrood gaar in de oven. Schep de tikka masala met tofu en groenten op de borden. Garneer met verse koriander en serveer met rijst en naan.
Snijd de tofu in repen. Meng in een kom alle ingrediënten van de tofu marinade. Schep de tofu door de marinade en laat een kwartiertje staan.
Snipper de uien en hak de gember en knoflook fijn. Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de ui, knoflook en gember een minuutje aan. Voeg nu alle kruiden van de kruidenmix toe in de pan en bak 2 minuten aan. Snijd ondertussen de wortel in plakjes en de aubergine in blokjes. Voeg de groenten vervolgens toe in de pan en schep goed om. Bak de groenten en de kruiden nog 5 minuten aan.
Bak ondertussen de gemarineerde tofu 5 minuten aan in een koekenpan.
Voeg de tomaten passata, water en yoghurt toe aan de pan met kruiden en groenten en meng goed door elkaar. Voeg ook de gebakken tofu hieraan toe. Voeg naar behoefte nog wat garram masala kruiden toe.
Laat het geheel nog 30 minuten zachtjes pruttelen, zodat de kruiden goed kunnen intrekken en het gerecht wat kan indikken. Schep af en toe even om. Kruid ten slotte met wat peper en besprenkel limoensap over het gerecht.
Bak ondertussen het naanbrood gaar in de oven. Schep de tikka masala met tofu en groenten op de borden. Garneer met verse koriander en serveer met rijst en naan.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerkijk veganistisch recept met veel groente. Van feelgoodbyfood!
Ingrediënten
150 gram bruine rijst/volkoren rijst naar keuze
300 gram tofu
1 aubergine
1 wortel
2 uien
1 stukje gember (2 cm)
4 teentjes knoflook
400 gram tomaten passata
200 ml (plantaardige) yoghurt
200 ml water
sap van 1 limoen
verse koriander
Kruidenmix
2 tl garram masala
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl koriander
1 tl kaneel
1/2 tl cayenne
snuf zout
Marinade tofu
3 el olijfolie
1 tl garram massala
1 tl papikrapoeder
1/2 tl cayenne
1 tl kurkuma
peper
300 gram tofu
1 aubergine
1 wortel
2 uien
1 stukje gember (2 cm)
4 teentjes knoflook
400 gram tomaten passata
200 ml (plantaardige) yoghurt
200 ml water
sap van 1 limoen
verse koriander
Kruidenmix
2 tl garram masala
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl koriander
1 tl kaneel
1/2 tl cayenne
snuf zout
Marinade tofu
3 el olijfolie
1 tl garram massala
1 tl papikrapoeder
1/2 tl cayenne
1 tl kurkuma
peper
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493050
Homepage ID
2463442
Teller
0
Bron
www.feelgoodbyfood.nl
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Vegetarisch