Pittige Braziliaanse Kokos Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/22/2022 - 09:22
Bereidingswijze
-Meng in een grote kom de komijn, cayennepeper, kurkuma, koriander, knoflookpoeder, zout en peper samen.
-Voeg de kip toe aan de kom en wrijf het kruidenmengsel over de kip, zodat deze goed bedekt is.
-Voeg 2 eetlepels olie toe aan een grote koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak aan beide kanten tot ze bruin en gaar zijn. Moet 6 tot 8 minuten per kant duren. Leg op een bord en dek af met folie.
-Voeg de rest van de olie toe aan de pan en verwarm. Voeg de ui, jalapeno peper, gember, knoflook toe en kook tot de ui zacht is en glazig is; ongeveer 5 minuten.
-Voeg de tomaten, het citroensap toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Kook nog 5 minuten tot de tomaten zacht worden.
-Roer de kokosmelk erdoor en laat nog 5 minuten sudderen tot de saus dikker wordt.
-Voeg de kip weer toe aan de pan en alle opgehoopte sappen. Zet het vuur laag en kook nog 5 minuten.
-Garneer met peterselie en serveer.
Afbeelding
Pittige Braziliaanse Kokos Kip
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Spicy Brazilian Coconut Chicken is super geurig, smaakvol en zit boordevol sappige kip. De pittige saus zit vol met gember en verse knoflook .....TOP ! 
Ingrediënten

1 theelepel komijn gemalen
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel kurkuma
1 theelepel koriander gemalen
0,5 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zout
1/2 theelepel peper of naar smaak
4 kipfilets
3 eetlepels olijfolie of kokosolie
1 middelgrote ui gesnipperd
1 jalapenopeper zonder zaadjes en in stukjes
1 eetlepel verse gember gehakt
3 teentjes knoflook fijngehakt
3 middelgrote tomaten klein gesneden
2 eetlepels citroensap vers geperst
400 ml ongezoete kokosmelk
2 eetlepels peterselie vers, gehakt of koriander
Hulpmiddelen & keukengerei
mengkom
grote pan om te bakken
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493043
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest : chef = Joanna Cismaru
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester