Bereidingswijze
-Doe de helft van de kikkererwten in een keukenmachine en pulseer een paar seconden tot ze grof maar licht gepureerd zijn; breng deze bonen over naar een grote kom.
-Voeg de resterende kikkererwten toe aan de keukenmachine samen met de eieren, hete pepersaus, knoflook, gerookte paprika, kurkuma en zeezout; verwerk tot een zeer glad mengsel en voeg dit mengsel dan toe aan de kom met de grove kikkererwten.
-Voeg ook de zongedroogde tomaten, rozemarijn, peterselie, ui en paprika toe aan de kom.
-Roer alles goed door elkaar, voeg dan de kaas en het paneermeel toe en meng opnieuw.
-Verdeel de mix in tien ballen en vorm er hamburgers van, leg ze op borden of een bakplaat die lichtjes is bestrooid met paneermeel.
-Verhit een grote, zware koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de hamburgers ongeveer 10 minuten, draai ze indien nodig, of tot ze goudbruin, krokant en gaar zijn.
-leg ze voor het serveren op absorberend papier.
-Voeg de resterende kikkererwten toe aan de keukenmachine samen met de eieren, hete pepersaus, knoflook, gerookte paprika, kurkuma en zeezout; verwerk tot een zeer glad mengsel en voeg dit mengsel dan toe aan de kom met de grove kikkererwten.
-Voeg ook de zongedroogde tomaten, rozemarijn, peterselie, ui en paprika toe aan de kom.
-Roer alles goed door elkaar, voeg dan de kaas en het paneermeel toe en meng opnieuw.
-Verdeel de mix in tien ballen en vorm er hamburgers van, leg ze op borden of een bakplaat die lichtjes is bestrooid met paneermeel.
-Verhit een grote, zware koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de hamburgers ongeveer 10 minuten, draai ze indien nodig, of tot ze goudbruin, krokant en gaar zijn.
-leg ze voor het serveren op absorberend papier.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Krokant en super smaakvol. Dus ja, deze zijn net zo lekker als ze eruit zien. Ze zijn heel gemakkelijk te maken en kunnen ook worden ingevroren. Eet ze op een broodje, leg ze op een salade of knabbel ze zo uit de pan...
Ingrediënten
Maakt 10 hamburgers ( elk circa 70 g)
2 blikken kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
2 eieren
6 cl pikante chilisaus
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
2 theelepels kurkuma
1 theelepel zeezout
6-8 zongedroogde tomaten, fijngehakt
2 theelepels fijngehakte verse rozemarijn
1 klein bosje Italiaanse peterselie, fijngehakt
½ kleine ui, fijngehakt
½ rode paprika, fijngehakt
70 g verkruimelde feta
paneermeel (plus extra om te bestuiven)
Olijfolie om te koken
2 blikken kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
2 eieren
6 cl pikante chilisaus
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
2 theelepels kurkuma
1 theelepel zeezout
6-8 zongedroogde tomaten, fijngehakt
2 theelepels fijngehakte verse rozemarijn
1 klein bosje Italiaanse peterselie, fijngehakt
½ kleine ui, fijngehakt
½ rode paprika, fijngehakt
70 g verkruimelde feta
paneermeel (plus extra om te bestuiven)
Olijfolie om te koken
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493042
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch