Bereidingswijze
Snij het vlees in stukken en kruid met zout, peper en nootmuskaat en bak in een scheut boter in de pan. Zodra het vlees gaar is, doe je de uien erbij en bak deze mee. Zodra de uien gaar zijn, doe je de laurier en kruidnagel erbij. Plus de azijn en water. Breng het aan de kook en doe de deksel op de pan en laat nog 2 uur zachtjes doorkoken, af en toe omroeren.
Als het vlees helemaal zacht is, dan is de zuurvlees klaar. Mocht de saus te waterig zijn, dan kun je met allesbinder de saus binden.
Lekker met frieten!!
Als het vlees helemaal zacht is, dan is de zuurvlees klaar. Mocht de saus te waterig zijn, dan kun je met allesbinder de saus binden.
Lekker met frieten!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Limburgse Zoervleisj
Ingrediƫnten
- 700 gram riblappen of runderpoulet
- Flinke scheut boter
- 2 uien in stukken gesneden
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- 2 laurierblad
- Kruidnagel
- 1 liter water
- Halve liter azijn
- Allesbinder indien nodig
- Flinke scheut boter
- 2 uien in stukken gesneden
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- 2 laurierblad
- Kruidnagel
- 1 liter water
- Halve liter azijn
- Allesbinder indien nodig
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493038
Homepage ID
3038561
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht