Bereidingswijze
-Verwarm de roker voor op 135 °C. (De meeste pelletgrills hebben het niet nodig, maar je kunt een pan water in de hoek van de roker toevoegen om het vocht binnen te houden.)
-Als het nog niet is verwijderd, verwijder dan het vlies aan de onderkant van de ribben of vraag uw slager om het voor u te verwijderen.
- bestrooi de rib-backs met de kruiden en strooi ze aan alle kanten op de ribben. Laat de ribben 1 uur op het aanrecht liggen om het vlees op kamertemperatuur te laten komen en de rub goed te laten hechten. Dit zorgt voor een meer gelijkmatige bereiding.
-Plaats ribben op de roker en rook gedurende 3 uur op 135°C en spritz elk uur .
-Plaats de ribben na 3 uur in een aluminium pan en giet er 1 kopje ananassap in. Leg er een vel aluminiumfolie op en knijp de randen dicht.
-Zet de pan op de rookoven en kook nog 2 uur.
-Verwijder na 2 uur de aluminiumfolie die de pan bedekt en bestrijk de ribben met een dikke laag BBQ-saus.
-Ga door met het koken van de ribben gedurende 1 uur om de saus in te stellen en het koken te beëindigen.
-Haal de spareribs uit de smoker en laat 10 minuten rusten.
Snijd de ribben tussen elk bot.
-Als het nog niet is verwijderd, verwijder dan het vlies aan de onderkant van de ribben of vraag uw slager om het voor u te verwijderen.
- bestrooi de rib-backs met de kruiden en strooi ze aan alle kanten op de ribben. Laat de ribben 1 uur op het aanrecht liggen om het vlees op kamertemperatuur te laten komen en de rub goed te laten hechten. Dit zorgt voor een meer gelijkmatige bereiding.
-Plaats ribben op de roker en rook gedurende 3 uur op 135°C en spritz elk uur .
-Plaats de ribben na 3 uur in een aluminium pan en giet er 1 kopje ananassap in. Leg er een vel aluminiumfolie op en knijp de randen dicht.
-Zet de pan op de rookoven en kook nog 2 uur.
-Verwijder na 2 uur de aluminiumfolie die de pan bedekt en bestrijk de ribben met een dikke laag BBQ-saus.
-Ga door met het koken van de ribben gedurende 1 uur om de saus in te stellen en het koken te beëindigen.
-Haal de spareribs uit de smoker en laat 10 minuten rusten.
Snijd de ribben tussen elk bot.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gerookte St. Louis Ribs worden langzaam gegaard tot ze mals van het bot vallen met de perfecte sappige smaak.
Het bereiden van dit ribrecept in de rookoven is de perfecte manier om de heerlijkste smaak te krijgen van ribbetjes
Het bereiden van dit ribrecept in de rookoven is de perfecte manier om de heerlijkste smaak te krijgen van ribbetjes
Ingrediënten
2 grote rekken spareribs of 4 kleinere
236 g ananassap
280 g huisgemaakte BBQ saus
coating :
110 g lichtbruine suiker
1 el chilipoeder
1 el mosterd
1 el uienpoeder
1 el knoflookpoeder
1 el cayennepeper
1 el zout
1 el grofgemalen zwarte peper
Spritz :
sap van een 1/2 ananas
30 g appelciderazijn
236 g ananassap
280 g huisgemaakte BBQ saus
coating :
110 g lichtbruine suiker
1 el chilipoeder
1 el mosterd
1 el uienpoeder
1 el knoflookpoeder
1 el cayennepeper
1 el zout
1 el grofgemalen zwarte peper
Spritz :
sap van een 1/2 ananas
30 g appelciderazijn
Hulpmiddelen & keukengerei
rookoven
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493035
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Snyder
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht