Bereidingswijze
-Doe het rundsgehakt in een grote pan en meng het knoflookpoeder erdoor.
-Bak op middelhoog vuur tot het bruin is.
-giet eventueel het overtollige vet af en meng de andere ingrediënten erdoor.
-Roer goed door elkaar, dek af en zet het vuur laag. Laat 1 uur sudderen, af en toe roeren.
Serveer met geraspte cheddar kaas, gesnipperde uien, zure room, Fritos en maisbrood.
-Bak op middelhoog vuur tot het bruin is.
-giet eventueel het overtollige vet af en meng de andere ingrediënten erdoor.
-Roer goed door elkaar, dek af en zet het vuur laag. Laat 1 uur sudderen, af en toe roeren.
Serveer met geraspte cheddar kaas, gesnipperde uien, zure room, Fritos en maisbrood.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Oklahoma Chili is een dikke chili zonder bonen, geïnspireerd op veel recepten voor chili uit het Midwesten. Dit eenvoudige, stevige recept voor rode chilipepers is gemaakt in iets meer dan een uur. Oklahoma Chili wordt sterk beïnvloed door de chili-recepten uit hun omringende staten. Een dikke rode saus die de voorkeur heeft in Texas, het masameel van New Mexico en no-bean Midwestern-stijlen. Al deze invloeden komen samen om een stevige kom milde chili vol van smaak te maken.
Ingrediënten
1 kg rundergehakt
700 g tomatensaus
2 blikken tomatenblokjes op sap ( circa 850 g)
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels maïsbloem
2 eetlepels chilipoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
2 theelepels zout
2 theelepels grofgemalen zwarte peper
1/2 theelepel cayennepeper
2 theelepels komijn
1 theelepel Worcestershiresaus
700 g tomatensaus
2 blikken tomatenblokjes op sap ( circa 850 g)
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels maïsbloem
2 eetlepels chilipoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
2 theelepels zout
2 theelepels grofgemalen zwarte peper
1/2 theelepel cayennepeper
2 theelepels komijn
1 theelepel Worcestershiresaus
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493034
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = s. Snyder
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht