Bereidingswijze
-Kruid de kip met peper en zout.
-Verhit de olie in een zeer grote, diepe, zware koekenpan (zoals gietijzer) op middelhoog vuur. Als de olie heet is, voeg je de kip toe, met de huid naar beneden, en bak je ongeveer 8 minuten, tot de huid mooi krokant is. Draai de kip om en bak nog ongeveer 8 minuten tot de onderkant van de kip mooi bruin is (hij wordt niet gaar).
-haal de de kip eruit en leg opzij op een bord.
-Giet alles behalve 1 eetlepel vet uit de pan. Zet de pan terug op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak ongeveer 5 minuten, tot ze zacht en matig bruin zijn. Roer de knoflook erdoor en bak nog een minuut. Roer de bloem en de paprika erdoor, evenals de extra paprika indien gebruikt, tot alles goed in de olie is opgenomen, nog een minuut.
-Voeg de laurierblaadjes, tomaten en bouillon toe. Breng aan de kook, af en toe roeren.
-Leg de kip terug in de vloeistof, met de huid naar boven, en kook nog 20 minuten tot de kip gaar is.
-Kook ondertussen de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Schep de kip op een schoon bord. Verwijder de laurierblaadjes en roer de zure room door de saus.
-Leg de kip over de hete noedels, hetzij op een serveerschaal of op afzonderlijke serveerschalen, en schep de saus erover.
-Verhit de olie in een zeer grote, diepe, zware koekenpan (zoals gietijzer) op middelhoog vuur. Als de olie heet is, voeg je de kip toe, met de huid naar beneden, en bak je ongeveer 8 minuten, tot de huid mooi krokant is. Draai de kip om en bak nog ongeveer 8 minuten tot de onderkant van de kip mooi bruin is (hij wordt niet gaar).
-haal de de kip eruit en leg opzij op een bord.
-Giet alles behalve 1 eetlepel vet uit de pan. Zet de pan terug op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak ongeveer 5 minuten, tot ze zacht en matig bruin zijn. Roer de knoflook erdoor en bak nog een minuut. Roer de bloem en de paprika erdoor, evenals de extra paprika indien gebruikt, tot alles goed in de olie is opgenomen, nog een minuut.
-Voeg de laurierblaadjes, tomaten en bouillon toe. Breng aan de kook, af en toe roeren.
-Leg de kip terug in de vloeistof, met de huid naar boven, en kook nog 20 minuten tot de kip gaar is.
-Kook ondertussen de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Schep de kip op een schoon bord. Verwijder de laurierblaadjes en roer de zure room door de saus.
-Leg de kip over de hete noedels, hetzij op een serveerschaal of op afzonderlijke serveerschalen, en schep de saus erover.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze kip-paprikash uit Hongarije is het soort gerecht dat zich bij de eerste hap onmiddellijk en ontegensprekelijk als top-maaltijd zal onthullen !
Ingrediënten
2 kg kippendijen met bot en vel ongeveer 8 stukken
grof zout en versgemalen peper naar smaak
1 eetlepel koolzaad olie
2 grote uien in de lengte in vieren gesneden en overdwars in dunne plakjes gesneden
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 eetlepels bloem
2 eetlepels zoete paprika
1 theelepel gerookte of hete paprika
2 laurierblaadjes
1 blik geplette tomaten
1/2 L kippenbouillon
150 g zure room
1 zak eiernoedels ( circa 320 g)
grof zout en versgemalen peper naar smaak
1 eetlepel koolzaad olie
2 grote uien in de lengte in vieren gesneden en overdwars in dunne plakjes gesneden
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 eetlepels bloem
2 eetlepels zoete paprika
1 theelepel gerookte of hete paprika
2 laurierblaadjes
1 blik geplette tomaten
1/2 L kippenbouillon
150 g zure room
1 zak eiernoedels ( circa 320 g)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493032
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht