Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd van het dikste (middelste) gedeelte van de bloemkool 4 plakken van 2 cm dik. De rest gebruik je niet.
2
Meng de paprika- en komijnpoeder met ⅗ van de olie. Leg de bloemkoolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de specerijenolie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
3
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de krieltjes in 12-15 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
4
Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer en pers de vrucht uit. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
5
Meng de tahin met 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 2 el citroensap (per 4 personen) en het water tot een dressing. Meng de ui, cherrytomaten en kikkererwten met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor. Serveer de bloemkoolsteak met de krieltjes en de salade.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd van het dikste (middelste) gedeelte van de bloemkool 4 plakken van 2 cm dik. De rest gebruik je niet.
2
Meng de paprika- en komijnpoeder met ⅗ van de olie. Leg de bloemkoolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de specerijenolie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
3
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de krieltjes in 12-15 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
4
Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de cherrytomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer en pers de vrucht uit. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
5
Meng de tahin met 1 tl citroenrasp (per 4 personen), 2 el citroensap (per 4 personen) en het water tot een dressing. Meng de ui, cherrytomaten en kikkererwten met de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor. Serveer de bloemkoolsteak met de krieltjes en de salade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept al eens gemaakt en we vonden het verrassensd lekker, terwijl we helemaal niet zo vegetarisch zijn ingesteld. De moeite van het proberen waard!
Ingrediënten
1 bloemkool
½ el milde paprikapoeder
½ el gemalen komijn
5 el milde olijfolie
500 g verse krieltes
1kleine rode ui
250 g cherrytomaten
1citroen
400 gkikkererwten in blik
2 el tahin
3 el water
40 g rucola
½ el milde paprikapoeder
½ el gemalen komijn
5 el milde olijfolie
500 g verse krieltes
1kleine rode ui
250 g cherrytomaten
1citroen
400 gkikkererwten in blik
2 el tahin
3 el water
40 g rucola
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven 180 graden; bakpapier
Leuke tips
--
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493029
Homepage ID
3037865
Teller
0
Bron
AH Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht