Bereidingswijze
-Voeg alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Meng goed , giet over je vlees en marineer gedurende 24 uur. -Je kan deze marinade van tevoren maken en maximaal een week in de koelkast bewaren.
-Nadat je je stuk vlees uit de marinade hebt gehaald, veeg je het grootste deel van de marinade weg en gooi je het weg. Laat een dun laagje marinade op het vlees liggen voor smaak en een gekarameliseerde korst van de grill.
- Verwarm de grill tot middelhoog vuur, ongeveer 190°C
- Grill de steak 4-5 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de steak. Raadpleeg de baktemperaturen onderaan
-Haal de biefstuk van de grill, leg op een schaal en dek af met folie. Laat de steak 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
-Snijd de steak tegen de draad in in dunne plakjes en leg ze terug op de schaal met eventueel sap van de steak.
-Nadat je je stuk vlees uit de marinade hebt gehaald, veeg je het grootste deel van de marinade weg en gooi je het weg. Laat een dun laagje marinade op het vlees liggen voor smaak en een gekarameliseerde korst van de grill.
- Verwarm de grill tot middelhoog vuur, ongeveer 190°C
- Grill de steak 4-5 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de steak. Raadpleeg de baktemperaturen onderaan
-Haal de biefstuk van de grill, leg op een schaal en dek af met folie. Laat de steak 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
-Snijd de steak tegen de draad in in dunne plakjes en leg ze terug op de schaal met eventueel sap van de steak.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eerst marineren we de steaks 12 uur in een marinade met whisky en ketchup om de steak mals te maken. Je voegt dus niet alleen smaak toe, deze marinade maakt het vlees ook nog eens super mals en sappig!
Ingrediënten
1 zijsteak van circa 1,5 kg à 2 kg (u kunt ook een andere biefstuk gebruiken) zie toelichting onderaan
de steakmarinade:
30 cl ketchup
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte knoflook
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels Worcestershiresaus
6 cl van je favoriete whisky of bourbon
de steakmarinade:
30 cl ketchup
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte knoflook
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels Worcestershiresaus
6 cl van je favoriete whisky of bourbon
Leuke tips
Flank steak of bavette is makkelijke vinden bij Uw slager .
Een biefstuk gesneden van de zij-lende heet een rump steak en van de flank heet deze een flank steak. Het is een typisch Amerikaans stuk vlees en kan rood gegeten worden. Het is in Nederland vrij onbekend, omdat het stuk flank van onze Hollandse melkkoe vaak niet echt lekker wordt gevonden.
Baktemperaturen gemeten in de kern van het vlees met de vleesthermometer :
Rare: 125° F
Medium Rare: 135° F
Medium: 145° F
Medium Well: 150° F
Well Done: 160° F
Een biefstuk gesneden van de zij-lende heet een rump steak en van de flank heet deze een flank steak. Het is een typisch Amerikaans stuk vlees en kan rood gegeten worden. Het is in Nederland vrij onbekend, omdat het stuk flank van onze Hollandse melkkoe vaak niet echt lekker wordt gevonden.
Baktemperaturen gemeten in de kern van het vlees met de vleesthermometer :
Rare: 125° F
Medium Rare: 135° F
Medium: 145° F
Medium Well: 150° F
Well Done: 160° F
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493025
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht