Bereidingswijze
Haal de steaks 30 minuten voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
-Verwarm de oven voor op 190°C
-Kruid de steaks aan beide kanten royaal met peper en zout.
-Voeg de boter en olie toe aan een ovenvaste koekenpan met dikke bodem. Als de boter gesmolten is, voeg je de rozemarijn en tijm toe, al draaiend in de boter en olie. Als de boter een beetje bruin begint te worden, voeg je de steaks toe en laat je ze 3 minuten per kant aanbraden tot ze mooi bruin zijn. Je kunt de vetstrook ook dichtschroeien als je het vet wilt laten smelten.
-Voeg de knoflookteentjes toe en zet de pan 5-7 minuten in de oven, of tot de gewenste temperatuur is bereikt.
- Haal de biefstuk uit de pan (zoals U hem graag hebt) en leg op een bord . Dek 5 minuten af met folie om de steak te laten rusten.
-Snijd de biefstuk in dikke stukken en serveer met de knoflookkruidenboter uit de koekenpan erop.
-Verwarm de oven voor op 190°C
-Kruid de steaks aan beide kanten royaal met peper en zout.
-Voeg de boter en olie toe aan een ovenvaste koekenpan met dikke bodem. Als de boter gesmolten is, voeg je de rozemarijn en tijm toe, al draaiend in de boter en olie. Als de boter een beetje bruin begint te worden, voeg je de steaks toe en laat je ze 3 minuten per kant aanbraden tot ze mooi bruin zijn. Je kunt de vetstrook ook dichtschroeien als je het vet wilt laten smelten.
-Voeg de knoflookteentjes toe en zet de pan 5-7 minuten in de oven, of tot de gewenste temperatuur is bereikt.
- Haal de biefstuk uit de pan (zoals U hem graag hebt) en leg op een bord . Dek 5 minuten af met folie om de steak te laten rusten.
-Snijd de biefstuk in dikke stukken en serveer met de knoflookkruidenboter uit de koekenpan erop.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze New York Strip Steak smaakt net zo lekker alsof hij uit een steakhouse komt! Malse en sappige steak op smaak gebracht met verse kruiden, knoflook en boter. Veel beter wordt het niet!
Ingrediënten
2 New York Strip Steaks, elk ongeveer 500 g ;
4 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
1 bos verse rozemarijn
1 bosje verse tijm
8 teentjes knoflook
zout
Verse zwarte peper
4 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
1 bos verse rozemarijn
1 bosje verse tijm
8 teentjes knoflook
zout
Verse zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
vleesthermometer
Leuke tips
-De strip steak is een stuk biefstuk van de korte lendenen van een koe. Het bestaat uit een spier die weinig werk doet, de longissimus, die het vlees bijzonder mals maakt, hoewel niet zo mals als de nabijgelegen psoas major of ossenhaas.
-De beste manier om te weten wanneer uw steak op de juiste temperatuur is, is door een vleesthermometer te gebruiken. Deze temperaturen zijn voor als je het vlees uit de oven haalt, dan stijgt het in de rustperiode nog een paar graden.
rare: 51°C
medium rare : 57°C
medium: 63°C
medium well: 65,5°C
well done : 71°C
-De beste manier om te weten wanneer uw steak op de juiste temperatuur is, is door een vleesthermometer te gebruiken. Deze temperaturen zijn voor als je het vlees uit de oven haalt, dan stijgt het in de rustperiode nog een paar graden.
rare: 51°C
medium rare : 57°C
medium: 63°C
medium well: 65,5°C
well done : 71°C
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493024
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht