Bereidingswijze
1. Meng karnemelk, crème fraîche en mayonaise tot een homogene saus en meng de saus met peterselie, bieslook, dille, citroensap, mosterd, uienpoeder. Breng op smaak met zout en peper.
2. Kook de krieltjes gaar in gezouten water en giet af. Laat afkoelen.
3. Rol elk krieltje in spek en rijg aan spiesjes, zoÌ dat het spek aan twee kanten wordt doorboord.
4. Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte rond de 200°C.
5. Gril de spiesjes rondom krokant en serveer met de saus.
2. Kook de krieltjes gaar in gezouten water en giet af. Laat afkoelen.
3. Rol elk krieltje in spek en rijg aan spiesjes, zoÌ dat het spek aan twee kanten wordt doorboord.
4. Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte rond de 200°C.
5. Gril de spiesjes rondom krokant en serveer met de saus.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als afwisseling voor op de BBQ: Een aardappeltje met een spekje, lekkerder wordt het niet. Zorg wel dat de krieltjes goed gaar zijn, en het spek lekker krokant.
Ingrediënten
125 ml karnemelk
100 g crème fraîche
100 g mayonaise
20 takjes groene kruiden (peterselie, bieslook, dille alleen blaadjes, gesneden)
1 el citroensap
1 tl Dijonmosterd
1/2 tl uienpoeder
30 krieltjes, in de schil
30 plakjes gerookt ontbijtspek, die ruim om een aardappeltje passen
zout en peper
100 g crème fraîche
100 g mayonaise
20 takjes groene kruiden (peterselie, bieslook, dille alleen blaadjes, gesneden)
1 el citroensap
1 tl Dijonmosterd
1/2 tl uienpoeder
30 krieltjes, in de schil
30 plakjes gerookt ontbijtspek, die ruim om een aardappeltje passen
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, BBQ
Leuke tips
1. Koop de beste ingrediënten die je je kunt veroorloven
2. Werk schoon en vermijd kruisbesmetting
3. Zorg voor variatie (vlees-vis-groente)
4. Zorg voor goede hardware (niet veel, wel goed)
5. Vuur is heet, dus werk veilig
2. Werk schoon en vermijd kruisbesmetting
3. Zorg voor variatie (vlees-vis-groente)
4. Zorg voor goede hardware (niet veel, wel goed)
5. Vuur is heet, dus werk veilig
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493023
Homepage ID
2786941
Teller
0
Bron
https://www.ad.nl/koken-en-eten/met-dit-trucje-van-julius-jaspers-maak-je-je-taaie-bbq-vlees-lekker-zacht-br~a5e8452a/
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht