Bereidingswijze
-Kruid de kipfilets aan beide kanten royaal met het knoflookpoeder, zout en peper. Als je kipfilets erg dik zijn, snijd ze dan eerst horizontaal doormidden.
-Voeg de bloem toe aan een ondiep bord of kom, voeg dan de eieren toe aan een andere kom en klop ze los met de melk of room.
-Haal de kipfilets door de bloem, tik het overtollige eraf en leg ze op een bord. Zodra de kipfilets zijn bedekt met de bloem, voeg je 1 eetlepel boter toe aan een grote koekenpan op middelhoog vuur.
-Doop de kip in het eiermengsel, laat het overtollige eraf druipen en leg ze in de hete pan. Herhaal met de overige kipfilets.
-Bak 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn en verwijder dan de kip uit de pan op een bord en dek af met folie.
-Schenk voorzichtig de wijn erbij om de pan te blussen en laat 1 minuut inkoken. Voeg de kippenbouillon, het citroensap en de resterende eetlepel boter al roerend toe. Breng de saus aan de kook en kook 5 minuten, voeg dan het maizenamengsel toe en klop tot alles gemengd is
-Breng de saus weer aan de kook, doe de kipfilets terug in de pan en bestrooi met de verse schijfjes citroen.
-Laat de kip 8-10 minuten op laag vuur sudderen en schep de saus over de kip terwijl deze kookt. Dek af om warm te houden of serveer direct.
-Voeg de bloem toe aan een ondiep bord of kom, voeg dan de eieren toe aan een andere kom en klop ze los met de melk of room.
-Haal de kipfilets door de bloem, tik het overtollige eraf en leg ze op een bord. Zodra de kipfilets zijn bedekt met de bloem, voeg je 1 eetlepel boter toe aan een grote koekenpan op middelhoog vuur.
-Doop de kip in het eiermengsel, laat het overtollige eraf druipen en leg ze in de hete pan. Herhaal met de overige kipfilets.
-Bak 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn en verwijder dan de kip uit de pan op een bord en dek af met folie.
-Schenk voorzichtig de wijn erbij om de pan te blussen en laat 1 minuut inkoken. Voeg de kippenbouillon, het citroensap en de resterende eetlepel boter al roerend toe. Breng de saus aan de kook en kook 5 minuten, voeg dan het maizenamengsel toe en klop tot alles gemengd is
-Breng de saus weer aan de kook, doe de kipfilets terug in de pan en bestrooi met de verse schijfjes citroen.
-Laat de kip 8-10 minuten op laag vuur sudderen en schep de saus over de kip terwijl deze kookt. Dek af om warm te houden of serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Malse kipfilets gestoofd in een makkelijke, verslavende citroensaus!
Serveer dit eenvoudige kiprecept met romige aardappelpuree -frietjes of rijst !
Serveer dit eenvoudige kiprecept met romige aardappelpuree -frietjes of rijst !
Ingrediënten
1kg kippenfilets
Knoflook poeder
zout
Verse zwarte peper
wat bloem (om de kip te bestuiven)
2 eieren
1 eetlepel volle melk of slagroom
2 eetlepels boter, verdeeld
1/2 L kippenbouillon
12 cl droge witte wijn
2 eetlepels boter
1 eetlepel maizena gemengd met 1 eetlepel water
2 eetlepels vers citroensap
Citroenschijfjes
Knoflook poeder
zout
Verse zwarte peper
wat bloem (om de kip te bestuiven)
2 eieren
1 eetlepel volle melk of slagroom
2 eetlepels boter, verdeeld
1/2 L kippenbouillon
12 cl droge witte wijn
2 eetlepels boter
1 eetlepel maizena gemengd met 1 eetlepel water
2 eetlepels vers citroensap
Citroenschijfjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493022
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht