Bereidingswijze
Bak de dijen rondom bruin in hete olie met wat boter. Haal uit de pan en zet opzij
Fruit de ui, peper en knoflook aan in het overgebleven vet. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de paprika reepjes toe evenals de champignons. Laat even goed bakken. Vervolgens de blokjes tomaat erbij en laat enkele minuten zachtjes pruttelen. De room erbij met een klein scheutje tomaten groente sap. Voeg de dijen toe met en de helft van de peterselie en laat 20 minuutjes zachtjes sudderen. Bind eventueel met wat maizena en serveer met rijst, pasta of noedels. Garneer met de rest van de peterselie.
Fruit de ui, peper en knoflook aan in het overgebleven vet. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de paprika reepjes toe evenals de champignons. Laat even goed bakken. Vervolgens de blokjes tomaat erbij en laat enkele minuten zachtjes pruttelen. De room erbij met een klein scheutje tomaten groente sap. Voeg de dijen toe met en de helft van de peterselie en laat 20 minuutjes zachtjes sudderen. Bind eventueel met wat maizena en serveer met rijst, pasta of noedels. Garneer met de rest van de peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit stoofje is ontstaan , omdat ik diverse ingrediënten wilde verwerken. Dat resulteerde in een voedzaam stoofje van kippendijen met gele paprika, ui, rode peper enkele kastanje champignons en 2 tomaten. Een restje groente-tomatensap en room om mee te koken. Twintig minuten stoven en je hebt malse kip. Ondertussen even rijst, pasta of noedels bereiden en je kunt aan tafel.
Ingrediënten
2 tomaten in blokjes
1 gele paprika in reepjes
1 rode peper in reepjes
1 ui in halve ringen
2 teen knoflook gesnipperd
½ bouillonblokje kip minder zout
1 el paprikapoeder
100 ml kookroom
3 el peterselie gesnipperd
300 gram kippendijen
1 blikje tomatenpuree
100 ml tomaten- groentesap of tomatensap
1 gele paprika in reepjes
1 rode peper in reepjes
1 ui in halve ringen
2 teen knoflook gesnipperd
½ bouillonblokje kip minder zout
1 el paprikapoeder
100 ml kookroom
3 el peterselie gesnipperd
300 gram kippendijen
1 blikje tomatenpuree
100 ml tomaten- groentesap of tomatensap
Leuke tips
Bind eventueel met een maizenapapje en serveer met rijst pasta of noedels.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493021
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht